przepisy na ciasto truskawkowe - 755 przepisów (strona:15/51)

Tartaletki z truskawkami 141

Wczoraj wieczorem robione....Sezon truskawkowy chyba już rozpoczęty..u mnie co prawda truskawki na działce jeszcze dojrzewają..ale wczoraj córce zachciało się truskawek i kupiłyśmy..a rzadko to robię..po prostu nie mam przekonania do takich owoców..zjadłam jedną i nie poczułam nawet smaku truskawki ...jednak co swoje z działki to swoje ..bez żadnej chemii itp.....no i niestety truskawki(...)kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej ½ łyżeczki sody szczypta soli 18 dkg margaryny 3 łyżki zimnej wody Masa truskawkowa:  30 dkg truskawek  1/3 szkl. cukru  sok z 0,5 cytryny  2 łyżki żelatyny 300 ml śmietany 36% Zagnieść ciasto i schłodzić.[ ja najpierw wyłożyłam ciasto do tartaletek i wstawiłam je do lodówki]. Foremki do tartaletek wysmarować masłem

Moje domowe kucharzenie
Ptasie mleczko na biszkopcie 345

pierwotna nazwa tego ciasta nosi nazwę "Ciasto Cioci Beaty". Polecam wszystkim, bo jest na prawdę bardzo proste do zrobienia, a przy tym cudowne w smaku. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l śmietanki kremówki(...)ścieramy ją na tarce. Gdy galaretka będzie prawie ścięta, ubijamy śmietankę kremówkę, a następnie przelewamy do niej galaretkę truskawkową. Dodajemy rodzynki i czekoladę (kosteczki). Przekładamy wszystko na biszkopt i wkładamy do lodówki. Po 15 minutach w lodówce posypujemy ciasto kawałkami startej czekolady i ponownie wkładamy do lodówki. Po 2 godzinach można spróbować pierwszy kawałek ciasta :) Wszystkim, którzy zdecydują się zrobić

Serce zamknięte w formie pyszności
Tartaletki z domowym twarogiem i malinami 149

Sezon truskawkowy przeminął, ale malinowy trwa w pełni, dlatego dziś zaprezentuje Wam wypiek z malinami w tle. Babeczki przygotowane z kruszonki, krem z twarogu i słodycz

Słodkie Przyjemności
Tęczowy sernik na zimno 219

Składniki: 5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g) Dodatkowo: 170 g śmietanki kremówki 30% 1

Emcia Pichci
Tort czekoladowy z truskawkami 356

 Z racji tego, że sezon truskawkowy trwa powstał czekoladowy tort z bitą śmietaną i truskawkami. Jeśli o mnie chodzi  tort  wyszedł rewelacyjny. Wierzch

Ala piecze i gotuje
Owocowa pianka 432

pieczenia Pianka: 1 szklanka jagód 400 g truskawek 1 kg arbuza ( może być mniej ) 1/2 l śmietanki 30 %  2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej    Sposób wykonania: Ciasto: Białka należy ubić na sztywna pianę z cukrem. Następnie stopniowo dodać żółtka i przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać

Słodkości i nie tylko
Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 156

Zachciało mi się bułeczek drożdżowych..i oto są..pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej  rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam(...)ogniu przez 1 minutę. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować , pokroić radełkiem  w paseczki o szerokości około 1 cm.Paski ciasta skręcić, a następnie zwinąć ślimaczki i układać na blaszce.Na środku ślimaczka małym kieliszkiem zrobić wgłębienie , włożyć w nie masę rabarbarowo-truskawkową i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym jajkiem i p iec w temperaturze 220 stopni przez około

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt z truskawkami inaczej 442

tarta do wysypania tortownicy Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Warstwa śmietankowa: 300 ml śmietany kremówki 1 paczka ciastek Oreo Do dekoracji: 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Do nasączenia: 0,5 szklanki wody, sok z połowy cytryny, cukier waniliowy i opcjonalnie ulubiony alkohol   1. Biszkopt: Ubić białko z cukrem tak długo, żeby nie było czuć cukru(...)wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto podzielić na 3 części. (Można biszkopt podzielić na dwie części i wtedy na zastygniętą warstwę truskawkową należy wyłożyć warstwę śmietankową) 2. Warstwa truskawkowa: Truskawki obrać i umyć. Zmiksować, wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać

UgotujmyTo.pl
Brak tytułu 175

zrobiłam jeszcze galaretki Dr Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają(...)specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego

kolorowotorcikowo
Ciasto zebra z kisielem i makiem 241

czubate łyżki maku; 2 łyżki kisielu truskawkowego z cukrem; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Aromat śmietankowy; Margaryna i bułka tarta do wysmarowania tortownicy. Sposób przygotowania: Jaja utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę. Stale miksując dodać olej, oranżadę, aromat śmietankowy oraz mąkę (2,5 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać(...)zastąpić innym np. cytrynowym. Białą oranżadę można zastąpić wodą gazowaną lub np. spritem, kisiel truskawkowy np. wiśniowym. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czas pieczenia może się różnić w zależności od różnych czynników np. wilgotności mąki. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli po wbiciu w ciasto patyczek pozostaje suchy, ciasto jest gotowe, jeżeli mokry

Gospodyni Miejska
Tarta z mascarpone i truskawkami 308

Kochani dziś mam dla Was przepis na tartę , którą zrobiłam z okazji dnia mamy:) Ponieważ zaczął się sezon truskawkowy właśnie te owoce pojawiły się na mojej tarcie :) ale również banany i winogrona:) ciasto: 160 g mąki 60 g cukru pudru 30 g kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego krem 500 g serka mascarpone pół szklanki

Cukier&Puder
Kisiel truskawkowy z waniliowym sosem angielskim 164

przepisu nie wrócę! :) Sos jest bardziej kremowy i gęściejszy niż na samym mleku, odpowiednio słodki, cudownie pachnący wanilią, idealny do polewania owoców, deserów czy ciast. I dzisiaj proponuję Wam połączenie tego wyśmienitego sosu z kisielem truskawkowym- domowej roboty, oczywiście :))) Mówię Wam, ten deser to raj dla podniebienia! :))) Przepis na pełne 3 szklanki 250 ml:   Sos angielski: * mleko

Kraina Miodem Płynąca
Serniczek truskawkowy 1076

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania foremkę Liliana od Tupperware Polska  a że sezon truskawkowy trwa więc przygotowałam w niej prosty serniczek na zimno z

Monia miesza i gotuje
TARTA Z TRUSKAWKAMI 150

jajko 3/4 kostki margaryny 2 łyżki cukru masa: 3 budynie waniliowe 3 szklanki mleka pól kostki margaryny dodatkowo: pół kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Do mąki dodajemy margarynę pokrojoną, jajko, i cukier. zagniatamy> ciasto. Wkładamy na pól godziny do lodówki. Po tym czasie> rozwałkowujemy, wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy całe ciasto> widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia

Z Majeczką w kuchni
Kruche ciasteczka z okienkiem 310

miękkiego masła 8 dag cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 łyżka mleka Nadzienie: 15 dag dżemu truskawkowego   Do posypania: cukier puder Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować kawałkami na cienkie placki(...)wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem odstępów. Piec w temp. 170ºC przez 10-12 minut na złocisty kolor. Po upieczeniu odstawić je do wystygnięcia. W tym czasie przełożyć dżem truskawkowy do małego rondelka i podgrzać go na ogniu do momentu aż lekko się rozpuści. Wystudzone ciasteczka układamy na stole roboczym obok siebie. Osobno pełne i osobno z "okienkiem". Pełne ciastka

Świat Ciasta