Przepis autorski (mój). Babeczki są przepyszne, lekkie i takie... chrupiące. Czekolada wręcz rozpływa się w ustach, a orzechy i nuta kawy - nadają cudownego aromatu i
Di gotujeŚmiało mogę powiedzieć, że to jedna z lepszych zup, jakie w ostatnim czasie przygotowałam, a wszystko za sprawą zalegających w lodówce kawałków pieczonej dyni. Wyszła lekko
Fabryka pomysłówPrzepis autorski (mój). Pianka jest przepyszna i doskonałe łączy słodycz wanilii przełamaną kwaskowatą cytryną. Przyznam, że galaretki, żelki itp. słodkości są mi obojętne. Kuszą mnie
Di gotujePomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs. Składniki ok
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZabieram Was znów w kierunku północnych Włoch na przepyszne Risotto. Jest tam ono dokładnie tak samo popularne jak pasta na południu. Trudno się dziwić – zarówno
Ostra na SłodkoMożemy się jedynie domyślać, dlaczego większości z nas kiwi kojarzy się z gorzkim, nieprzyjemnym smakiem. Gorzkie są jedynie te, które są niedojrzałe. Te dojrzałe, wysycone brązowymi
Ciasna KuchniaSzybki, smaczny koktajl zamiast słodkiej przekąski :-) SKŁADNIKI 3 kiwi 2 banany 2 jabłka 800 ml wody WYKONANIE Kiwi, banany i jabłka obrać ze skórki. Z jabłek
Passions hobbies lifeSkładniki: 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 100ml mleka spożywczego 2% 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2 łyżki kakao figa (owoce mogą być dowolne) orzechy
Prosto i Smacznie z AnetąSerek wiejski z warzywami lub owocami i bakaliami to jedna z moich ulubionych przekąsek na drugie śniadanie do pracy. Przeważnie jednak robię go z bananem, żurawiną
Fabryka pomysłówPrzepis autorski (mój). Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie kruche i delikatne w smaku. Już podczas pieczeniu kuszą swoim niesamowitym zapachem! Płatki jaglane, mąka kukurydziane, olej kokosowy
Di gotujeSkładniki: 1 szklanka dowolnego mleka 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca 2 daktyle 1 banan szczypta cynamonu 1 łyżeczka mała orzechowego Wszystkie składniki umieścić w blenderze i
Moja Galeria SmakuPrzyznam, że do dziś często robię tosty w jajku i nawet specjalnie kupuję do tego chleb. Przerabiałam już wiele wersji: smażone, pieczone, z serem, z przyprawami
Di gotujePoniżej przepis na delikatne placuszki z serka wiejskiego. Smak serka jest w nich dominujący, a same w sobie nie są za słodkie, więc można poszaleć z
Kulinarna (nie)codziennośćNa blogu znajdziecie dużo zup kremów, ale ta jest zupełnie inna- delikatna i kremowa w smaku z nutką pikantnego chilli oraz chrupiącymi chipsami przygotowanymi z jarmużu
ChilliJemyPieczone jesienne jabłka! Najlepsze o tej porze roku. Wczoraj na fanpage Smykwkuchni mogliście podpatrzeć jak prawidłowo wydrylować jabłko do pieczenia. Jeśli ktoś z Was nie widział
SMYKWKUCHNI