Pyszna, zdrowa, kolorowa i chrupiąca sałatka, która podbije Twoje podniebienie;) Bez majonezu…no oczywiście jeśli lubisz, możesz go dodać;) Sałatka idealnie nadaje się jako danie
Mieszam w GarnkuDzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion
SMYKWKUCHNIPrzepis autorski (mój). Znacie olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy)? Kiedyś był dość popularny, choć dziś ponownie robi się bardziej
Di gotujePrzepis autorski (mój). Amarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet.
Di gotujeTo jedna z moich ulubionych wersji nocnych owsianek, a mając sezon na wiśnie czuję się wręcz zobowiązana podzielić na nią przepisem. Czerwone i ciemne owoce to
Fabryka pomysłów- Mamo, co będziesz robić? - Sałatkę z kozim serem. - A co w niej będzie? - A szpinak, maliny, kemowy sos balsamiczny.... - To będę musiał chałkę stostować i może
Blondynka GotujeJest genialny! Delikatny, słodki choć bez cukru, z aromatem wanilii i limonki, z mnóstwem malin, migdałami i gorzką czekoladą. Nawet osoby na diecie mogą pozwolić sobie
DefinicjaSmakuNi to tarta, ni pizza, ni quiche. Placek z cukinii zapiekany z pomidorem, brokułem i serem. Do tego pyszny sos czosnkowy, przecież to prawie pizza ;) To
KucharzycaPaluszki rybne nie muszą być w grubej panierce, która nasiąka tłuszczem. Wystarczy przygotować je w domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych
MarcinChefKrem daktylowy chodził za mną od dawna, więc wydrukowany przepis Olgi Smile od dawna leżał na półce. Nie miałam cierpliwości na namaczanie daktyli i czekanie, zaryzykowałam
Blondynka GotujeRęka do góry kto na diecie? ;-))) Ja!!! chyba, jak większość z nas kobiet, w okresie wakacyjnym zdecydowanie bardziej zwracamy uwagę na to co jemy, ile ma
SMYKWKUCHNIUwielbiam dżemy niskosłodzone. To wspaniały dodatek do ciast, deserów i drożdżówek. Są oszczędne, gdyż na 1 kg owoców zużywamy tylko małą łyżeczkę cukru. Składniki 1 kg
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis autorski (mój). O składnikach, z których powstał ten koktajl - już Wam wspominałam przy innych przepisach, ale powtórzę się jeszcze raz. Woda kokosowa ze względu na
Di gotujeGulasz jest bardzo uproszczony, ale to dlatego, że został podany z ryżem wymieszanym z marchewką i groszkiem. (Inne danie z takim ryżem możecie zobaczyć tu
Di gotujeJa to chyba muszę przestać zaglądać na tablicę facebook`a. Kiedy zobaczyłam udostępniony post przez Vegabanda nie mogłam przestać myśleć o tym jaglanym bounty i
Blondynka Gotuje