Pyszny koktajl z sezonowych owoców. Choć niestety porzeczki już się skończyły, ale mogą być też mrożone :) Niemal codziennie przygotowuję różnego rodzaju koktajle, które Zuzia wypija ze
Kolorowy PrzepisownikBlondie - czyli biała odmiana czekoladowego ciasta brownie. Dzisiaj w nieco innej, z pewnością zdrowszej i lżejszej odsłonie. Pierwszy raz do wypieku użyłam odżywki białkowej
Kuchnia EllieZastanawiacie się co przygotować na lekkie śniadanie? Dzisiaj polecam coś błyskawicznego, mianowicie pomidorka jako śniadanie błyskawiczne i idealne bo lekkie :) Z racji tego, że nie przepadam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWiecie, że kocham celebrować poranki leniwym śniadaniem. Początek dnia w takim wydaniu z pewnością sprawi, że Wasz dzień będzie udany. W szczególności, gdy ma się świadomość
Fabryka pomysłówPierwsza niedziela w moim nowym królestwie. Nowe królestwo jest mniejsze od poprzedniego :( wprawdzie mogę w nim więcej upchnąć po szafkach, ale blatu roboczego zdecydowanie za mało
KucharzycaKiedy od dłuższego czasu czujesz ciągłe zmęczenie i brak sił witalnych, musisz wziąć swoje zdrowie pod lupę. Nie wiem czy wiesz o tym, że permanentne zmęczenie
WiszniówkaPrzepis autorski (mój). Placuszki są pyszne, delikatne i jestem pewna, że posmakują każdemu. Nie tylko miłośnikom malin, choć im w szczególności! A ten zapach... Kusi! Polecam
Di gotujeJemy sushi coraz częściej. Jak wygląda sushi wiemy doskonale, ale czy na pewno potrafimy jeść sushi prawidłowo? Sprawdź się w quizie! Artykuł Sushi – jak jeść, żeby
COOKMAGAZINELetnia i bardzo orzeźwiająca sałatka z arbuzem, melonem, ogórkiem, czerwoną cebulą i bazylią Składniki: 1 mały melon 1/2 arbuza 1/2 czerwonej cebuli 1 zielony ogórek świeża
Moja Galeria SmakuJeśli chcecie zrobić na obiad coś lekkiego a przy tym zbytnio się nie narobić, to ta zapiekanka jest idealna. Naprawdę leciutka, robi się ją szybko, jedynie
Mieszam w GarnkuChyba nie muszę pisać, że domowy kisiel nie ma sobie równych. W sezonie wiśniowym - to właśnie on królował w mojej kuchni. Zresztą uwielbiam wiśnie! A
Di gotujePysznie, lekko, letnio - cukinia caprese jak ją nazywamy - świetne danie na upały :) SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja 23 6 kcal) 1 średnia (lub 2
Moje Kuchenne RewelacjePyszna, zdrowa, kolorowa i chrupiąca sałatka, która podbije Twoje podniebienie;) Bez majonezu…no oczywiście jeśli lubisz, możesz go dodać;) Sałatka idealnie nadaje się jako danie
Mieszam w GarnkuDzisiaj bardzo prosta, bardzo sezonowa i w dodatku bardzo zdrowa propozycja. Na blogu już nie raz mieliście do czynienia z nasionami szałwii hiszpańskiej czyli potocznie nasion
SMYKWKUCHNIPrzepis autorski (mój). Znacie olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy)? Kiedyś był dość popularny, choć dziś ponownie robi się bardziej
Di gotuje