Składniki(2 porcje): - spory pojedynczy filet z kurczaka - 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na półtwardo - 1 bakłażan - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 6 ząbków czosnku - tymianek
Cook&LoveDanie idealne zarówno na obiad, kolację jak i lunch do pracy czy szkoły. Składniki: Ciasto: - 250 g mąki pełnoziarnistej (+/- w zależności od konsystencji ciasta) - 1
Cook&LoveSezon na szparagi w pełni, nie można tego nie wykorzystać! na pierwszy ogień w tym roku poszła szybka jajecznica ze szparagami z dodatkiem jogurtu naturalnego. Ten
Cook&LoveReaktywacja starej jak świat sałatki, którą każdy już w swojej kuchni z pewnością wypróbował. Zawsze przypominam sobie o niej latem, kiedy poszukuję orzeźwiających, lekkich smaków. Pycha
Cook&LoveSkładniki( celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle tostów ile uda się Wam pochłonąć!): - chleb tostowy pełnoziarnisty - camembert light - szpinak baby - wędzone udko z kurczaka (może być
Cook&LoveUwielbiam awokado, za jego kremową konsystencję, za to, że tak cudownie pasuje do jajek. Za wszystko. Awokado jest najbardziej kalorycznym z owoców, składa się głównie z
Cook&LoveSkładniki: - 200 g mrożonego szpinaku - 4 jajka - cebula - 3 ząbki czosnku - ser feta (wg uznania) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła do smażenia - łyżeczka mąki - 2
Cook&LoveKolejne leniwe, niedzielne śniadanie zaliczone. Idealne latem, lekkie i orzeźwiające, kiedy pomidory są najsłodsze, najdorodniejsze i najczerwieńsze (lub najżółtsze). Możecie użyć ulubionych dodatków, u mnie dziś
Cook&LoveUwielbiam pieczone warzywa, a Wy? Zachowują cały swój smak, a pieczenie jeszcze go podkręca. Takie danie można zjeść samodzielnie z dodatkiem jogurtu naturalnego, czy sosu balsamicznego
Cook&LoveDłuuugo mnie nie było, wiem :( Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Moja nieobecność była spowodowana przeprowadzką, a to oznacza, że ma
Cook&LoveKocham sushi! <3 A Wy? Już jakiś czas temu pisałam, że obkupiłam się na tygodniu azjatyckim w Biedronce jak szalona. Tak więc w piątek
Cook&LoveZiemniaki pieczone, ziemniaki gotowane, ryż, makaron, kasza.... i tak w kółko. Kojarzycie? Ile można jeść te same dodatki do obiadu? Od dziś z tym koniec! Koniec
Cook&LoveZupa krem pojawiła się ostatnio już na kilku blogach, ale mnie do jej zrobienia zainspirował Polski przewodnik Paleo, którego recenzję znajdziecie tutaj . Trochę przepis wzbogaciłam, tak
Cynamonowe szczęścieKażdy z nas jest zabiegany, ale w tym chaosie nie... Artykuł KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENie mam sokowirówki, więc alternatywą jest dla mnie sok robiony z całych owoców, wraz z miąższem, rozcieńczany z kolei wodą. Nie lubię soków zbyt słodkich, więc
Passions hobbies life