wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy każdą kulkę w cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170st z termoobiegiem około 12-15 minut. Z przepisu wychodzi około 30 sztuk ciasteczek
Gotowanie moimi oczamiSkładniki makaron spaghetti, 500g brokuł, 1szt śmietanka 30%, 300ml masło, 1 łyżka czosnek, 2 ząbki gałka muszkatołowa, 1/2 łyżeczki sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek, chwilkę smażymy. Wlewamy śmietankę i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. W między czasie obgotowujemy brokuła w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączamy
Gotowanie moimi oczamisól, pieprz Przygotowanie Filet z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy vegetę, liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości, około 45 minut. Studzimy, kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo około 8 minut, kroimy w niewielką kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy
Gotowanie moimi oczamismaku. Wykładamy farsz na naleśniki, zwijamy w krokiety. Jajka roztrzepujemy, mieszamy z mlekiem, doprawiamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Z przepisu wychodzi około 18 dużych krokietów
Gotowanie moimi oczamipianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, dokładnie miksujemy. Wsypujemy bułkę tartą, mieszamy drewnianą łyżką, na końcu dodajemy olejek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kupki ciasta. Z przepisu wychodzi około 25 sztuk ciastek. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15 minut, aż delikatnie zaczną się złocić
Gotowanie moimi oczamijednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce dżemu i na wierzch kolejną łyżkę ciasta. Papilotki wypełniamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 20-25 minut. Przepis na 12 sztuk muffinek
Gotowanie moimi oczamipapryka czerwona, 1 mała sztuka boczek, 5 plastrów kurkuma, 1/2 łyżeczki sól, pieprz olej, 2-3 łyżki natka pietruszki, 2-3 gałązki Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, smażymy przez 5 minut. Boczek kroimy w cieniutki paseczki, wytapiamy na suchej patelni
Gotowanie moimi oczamimiksujemy. Brzoskwinie i wafelek kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Uzupełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200st. Z przepisu wychodzi około
Gotowanie moimi oczamiSkładniki tortellini, 100g salami, 5-7 plastrów ser żółty, 200g koperek zielony, 4-5 gałązek majonez, 4łyżki śmietana 12%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Salami kroimy w cieniutkie paseczki, koperek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Gotowanie moimi oczamiDoskonały i sprawdzony przepis na sypki ryż Odmierzamy szklankę ryżu. Wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą tak długo,aż woda zmieni kolor z białej na przezroczystą. Ryż zawiera dużo skrobi, aby był sypki po ugotowaniu trzeba go bardzo dobrze wypłukać. W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody wraz z 3 łyżkami oleju. Na wrzącą wodę wsypujemy ryż, mieszamy
Gotowanie moimi oczamismażenia jajko, 1 szt zioła prowansalskie, 1 łyżeczka Przygotowanie Mięso kroimy w paseczki lub kostkę, marynujemy w przyprawie gyros, odstawiamy na godzinę. U mnie przyprawa Prymat "Mój przepis na..klasyczny gyros". Cebulę i białą część pora kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzewamy kilka łyżek oleju, wrzucamy cebulkę, por oraz
Gotowanie moimi oczamiDanonki, 800g jajka, 4 szt cukier, 1 szkl kaszka manna, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 1 łyżka cukier waniliowy, 1 opak proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Przygotowanie Przygotowujemy spód sernika. Przepis na formę około 22cm. W malakserze mielimy drobno herbatniki. Masło rozpuszczamy, chłodzimy. Składniki mieszamy, wykładamy na dno formy, wyrównujemy i mocno dociskamy. Formę wkładamy na godzinę do lodówki. Żółtka
Gotowanie moimi oczamikońcu dodajemy mąkę, miksujemy do połączenia składników. Ciasteczka wyciskamy maszynką na blachę do pieczenia wyłożoną papierem lub wysmarowaną delikatnie masłem. Pieczemy w temperaturze 170st przez około 10-12 minut. Przepis na 3 duże blachy ciasteczek
Gotowanie moimi oczamibeziki będą jeszcze miękkie, ale po wyciągnięciu z pieca zrobią się kruche w ciągu kilku sekund. Beziki odrywamy od papieru jak całkowicie wystygną. Przechowujemy w zamkniętym, szczelnym pojemniku. Z przepisu wychodzą 4 duże blachy z pieca
Gotowanie moimi oczamiWykrawamy różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180st. Studzimy Białko ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dekorujemy ciasteczka za pomocą szprycy. Z przepisu wychodzi około 50 ciasteczek
Gotowanie moimi oczami