przepis - 33114 przepisów (strona:766/2208)

Sałatka z pieczonym kurczakiem i KONKURS! / Roasted chicken salad 233

wartości 150 zł i zestawy produktów Bonduelle! Regulamin konkursu: Konkurs organizowany jest na łamach bloga karmelowy.pl, a sponsorem nagród jest marka Bonduelle. Zadanie konkursowe: podaj swój ulubiony i sprawdzony przepis na świąteczną sałatką z kukurydzą Bonduelle. Przepis należy zostawić w komentarzu na blogu, pod tym postem konkursowym (wraz z adresem email). Zdjęcie potrawy będzie miłym dodatkiem, proszę przesyłać je wraz

karmelowy
JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE 178

Są powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 156

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW 156

Masz pod ręką ziemniaki, kilka ziół i odrobinę sera? Gratuluję,... Artykuł ZIEMNIAKI – PROSTY OBIAD Z TRZECH SKŁADNIKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
5-18 grudnia – Wrocławski Festiwal Burgerów – Wrocław 109

We Wrocławiu trwa właśnie Festiwal Burgerów. Sprawdźcie, gdzie warto wybrać się na lunch podczas nadchodzącego tygodnia! Artykuł 5-18 grudnia – Wrocławski Festiwal Burgerów – Wrocław pochodzi z

COOKMAGAZINE
Redakcja testuje: Nóż szefa kuchni Fiskars 120

Każdy prawdziwy pasjonat kuchni i gotowania powinien mieć w swoim kuchennym arsenale porządny nóż. A najlepiej taki ulubiony, o który się troszczy i który jest jego

COOKMAGAZINE
Wygraj 1 z 5 zestawów profesjonalnych noży Fiskars! 175

W oczekiwaniu na zbliżające się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was konkurs, w którym można wygrać noże firmy Fiskars! Artykuł Wygraj 1 z 5

COOKMAGAZINE
Retrowarzywa 150

Łukasz i Grzesiek wracają z nową książką! Tym razem pełną przepisów na warzywa. Zebrali ponad 100 pomysłów na dania z jarmużu, skorzonery, rabarbaru, pasternaku, brukwi, buraka i topinambura, czerpiąc zarówno z polskiej tradycji i kultury, jak i kuchni świata. Ponieważ warzywa są głównym bohaterem książki, prawie 3/4 przepisów jest wegetariańskich, co powinno się spodobać szczególnie rowerzystom, gejom, aktywistom miejskim

GRUBY WAŁEK
Duszona czerwona kapusta 170

Uwielbiam ją jako dodatek do dań mięsnych. Zwykle robię ją wg przepisu mojej mamy gdyż taka smakuje nam najbardziej. Przepis bardzo prosty, bez żadnych udziwnień a jak smakuje :) główka czerwonej kapusty 3 łyżki tłuszczu, u mnie smalec 2-3 łyżki octu lub soku z cytryny sól, pieprz do smaku Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać przyprawy

Smakołyki Asi
Bułki śniadaniowe IV 160

bułkach śniadaniowych pisałam już  [tutaj] ,  [tutaj]  i  [tutaj] . Dziś kolejny przepis na bułeczki oparty na blogu  www.chleby.info , to już nie pierwszy raz kiedy korzystam z ich przepisów :) Bułeczek wychodzi 6. Wyszły mi lekko kruszące się, co nie stawia ich na pierwszym miejscu na liście moich ulubionych, ale smakowały bardzo fajnie - lekko słodkawe, ale można

Czerwony Gupik
Pierniczki i ciasteczka na Święta 309

Żeby łatwiej było znaleźć, to w tym poście umieszczam linki ze zdjęciami do wszystkich dotychczasowych przepisów na pierniczki i ciasteczka ;-) Korzenne pierniczki z miodem bez leżakowania         Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe       Korzenne palmiery   Markizy orzechowe      Ciasteczka z masą migdałową      Babciny przepis na maślane ciasteczka     Waniliowe

Passions hobbies life
Szarlotka tatrzańska 228

Łysej Polany, specjalizującej się w pstrągu (najlepszym ever!) i wspomnianej szarlotce. W tym roku Tatry odwiedziliśmy, wszamaliśmy pstrągi, ale poza sezonem szarlotki nie było. Nie mogłam odżałować, więc znalazłam przepis i upiekłam słynną szarlotkę w domu. Jest cudowna! Zużywa się do niej aż trzy kilogramy jabłek! Musimy użyć tylko kwaskowej odmiany, która nie rozpadnie się podczas długiego pieczenia – taka(...)równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (do 160°C) i pieczemy około 60-80 minut (bez termoobiegu). Po wystudzeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na ciepło! Źródło przepisu: ChilliBite + drobne zmiany Post Szarlotka tatrzańska pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 169

była 13.30, więc szybki przegląd lodówki i w 40 minut był obiad gotowy, w sumie to w 20 ale jeszcze pieczenie 20 minut. ps. W sumie jest to dobry przepis na zbliżające się Święta Składniki na 4 paszteciki i dodatkowa kasza do podania lub dodatkowo na tą ilość farszu jeszcze jedno opakowanie ciasta francuskiego: 150-200 g kaszy grzyczanej, pęczaku(...)jaglanej (Waszej ulubionej) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu około 200-250 g pieczarek 1 cebula łyżeczka gałki muszkatołowej pół łyżeczki pieprzu i soli 2-3 ząbki czosnku (u mnie było to pieczony, który został z poprzednik obiadów) 1-2 gałązki rozmarynu 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia opakowanie ciasta francuskiego około 30 g orzechów (włoskie, pekan, laskowe) Przygotowanie: Cebulę

greenscarf
Zupa parobka – kuchnia podkarpacka 158

parobka, podawaną przez bieszczadzkie gospodynie od Leska, przez Solinę, Uherce Mineralne aż po Cisną. Nietrudno domyślić się, skąd ta nazwa. Po takim daniu nic, tylko zabrać się za robotę :) Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”, wydanej przez Województwo Podkarpackie oraz Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Dziękuję Panu Krzysztofowi Zielińskiemu, jej redaktorowi, za udostępnienie(...)przyprawiamy do smaku. Do ugotowanej zupy dodajemy pokrojony w kostkę razowy chleb, naczynie przykrywamy i jeszcze przez parę minut trzymamy na słabym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Inne przepisy kuchni podkarpackiej znajdziesz TUTAJ

Trzeci talerz
Piernikowe brownie – choinki 161

piernika smakuje czekoladą z delikatnym korzennym posmakiem. Do tego unikaly wygląd sprawi, że zrobi prawdziwą furorę. Takie brownie będzie nie tylko smacznym dodatkiem, ale też przepiękną ozdobą świątecznego stołu. Przepis nieco zmodyfikowany pochodzi z książki „Cookies” autorstwa Marthy Stewart Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia Ilość porcji: 6 Wielkość blachy: 23cm średnicy Składniki

Kolizje Smaków