Odpowiednio dobrane do mięsa zioła podnoszą walory smakowe. Do każdego mięsa tworzę odmienne mieszanki. Dziś
prawdziwe jedzenieGulasz węgierski czyli pyszny warzywny sos z duża ilością mięsa. Gulasz jest świetną bazą obiadową. Pasuje do placków, kaszy gryczanej czy klusek.Składniki: 500 g mięsa
prawdziwe jedzenieKonfitura z róży to prawdziwy rarytas. Płatki zbieram z dzikiej róży rosnącej na działkach. Składniki: szklanka płatków z róży pół szklanki cukru cytryna litr wody Płatki
prawdziwe jedzenieSkładniki: 1 - 2 kg ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano olej Ziemniaki gotujemy bez obierania przez 10 minut.Wodę z garnka
prawdziwe jedzenieDrożdżowe bułeczki zawijane w ślimaczki nadziane leśnymi owocami. Bułeczki bez mleka i bez jajek. Składniki: 500 g mąki 50 g oleju 50 g cukru 20
prawdziwe jedzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasteczka z ciasta francuskiego z śliwką są ekspresowe i bardzo proste do wykonania. Wystarczą 2 składniki z
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana w stylu greckim z mięsem mielonym, ryżem oraz serem feta. Podane z sosem z czarnych
Marta GotujeNie będę się zbyt wiele rozpisywać. To była zdecydowanie najlepsza beza jaką kiedykolwiek jadłam! Idealnie chrupiąca z wierzchu i ciągnąca w środku. Podałam ją w formie
Mienta blogMoże na zdjęciu nie wygląda zbyt pysznie , ale zapewniam ,że było smacznie.. cebula cukinia pomidory marchewka koncentrat pomidorowy kiełbasa olej listek, ziele dowolne przyprawy sól
Moje domowe kucharzenieJakiś czas temu zgłosiłam się do testowania wafli ryżowych. Udało mi się i dostałam do przetestowania nowe smaki wafli GoodFood więc dzisiaj ich mała recenzja. Wafelki
Monia miesza i gotujeRozmarzona, leżąc na plecach w wysokiej trawie, obserwuje niewielkie obłoki na błękicie nieba. Czuje ciężar na duszy, którego nikt nie umie rozszyfrować.Przypomina sobie jednak
W kuchni Karmel-itki„Soczyste piersi? To możliwe!” – to taka akcja testowa dla blogerek ....i ja biorę także w niej udział..Dostałam kostkę Knorr Rosół z kury, kostkę bulionową
Moje domowe kucharzenieW pierwszej połowie sierpnia zrobiłam sobie mały, zaledwie 10-cio dniowy, wypad na Orawę. Przez całe wakacje stacjonuje tam moja grzybnięta koleżanka Dorota, razem z dwójką
Smaczna PyzaSezon na cukinię w pełni, w związku z tym i w mojej kuchni jest ona częstym gościem. Lekkostrawna, smaczna, nadaję się na podwieczorek, kolację, albo jako
PastelFoodW ciepłe sierpniowe dni warto zaznać nieco ochłody! Mój sposób to owocowy koktajl jogurtowy. Szybki w przygotowaniu, smaczny, pożywny i orzeźwiający! Szeroki wybór owoców sezonowych pozwala
PastelFood