Przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie robiłam warzywnego pasztetu, ale po tym wiem na pewno, że w przyszłości będę różne różne jego wariacje :) Niestety
Delicious TitbitsNastał czas comfort foodu. Takiego, który sprawi, że poczujemy się lepiej, cieplej i przyjemniej. U mnie to hasło przede wszystkim przywołuje na myśl bread pudding czyli
Okolice PalnikaPyszne bułki z pieczarkami w środku.. 50 dkg pieczarek 2 cebule 50 dkg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 7 g drożdży suchych 1 jajko
Moje domowe kucharzenieTyle siatek, ile palców u rąk, zmęczona, przygarbiona wnosi do mieszkania. Sprawunki tu, sprawunki tam. Całe życie kręci się wokół jakichś spraw do załatwienia w różnych
W kuchni Karmel-itkiSkładniki:1-2 porcje 4 plastry cienko pokrojonego boczku (2 plastry pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona
Gorący kąsekKalarepka do tej pory nie gościła w mojej kuchni. Jednak jakiś czas temu kupiłam na spróbowanie i zasmakowało nam to warzywko. Robiłam już kalarepkę duszoną
Monia miesza i gotujeOd 1-21 września w Katowicach, na Staromiejskiej trwa Jarmark, w tym roku miasto obchodzi 149 urodziny. Znajdziecie tam moje ulubione stoisko oferujące baklavę, przeróżne rodzaje
Moja smaczna kuchniaZapiekankę z cukinii przygotowałam w blaszce o wym. 24cm x 35cm. Jeśli używacie małe cukinie o miękkiej skórce, to nie musicie ich obierać. Jeśli zaś używacie
Kulinarne PrzebojeDzięki dobrze dobranym składnikom sałatka świetnie wygląda a smakuje jeszcze lepiej. Dodatkowy plus tej sałatki to taki że pasuje i do kolacji i
Mechanik w kuchniIndyjski dip do dań głównych na bazie jogurtu naturalnego. Świetny do grillowanego mięsa.Składniki:jogurt naturalnyogórek zielony1/2 łyżeczki mielonego kuminugarść świeżej kolendry Ogórka obrać, pokroić w
wyzwania kuchenneZupa z dyni to już niemalże hitowa pozycja w jesiennym menu. Jeszcze kilka lat temu mało popularna, dziś pojawia się w prawie każdym domu. Ma swoich
kolorowotorcikowoTu Burger ul. M. Curie-Skłodowskiej 38 Lublin Wczoraj, czyli 1 września nastąpiło otwarcie nowego lokalu z burgerami w Lublinie. Pierwsze spojrzenie na menu i już
Pasja SmakuLubicie chodzić na grzyby ? Ja po prostu uwielbiam ! Niezbyt często bywam w lesie bo mieszkam w centrum miasta, ale jeśli już uda mi się wyskoczyć w
Smaczna PyzaNiezwykle puszyste pomimo tego, że z mąki pełnoziarnistej. Doskonale sprawdzają się na ciepło i na zimno (spokojnie można zabrać je na drugie śniadanie do szkoły
Sto kolorów kuchniPonętny zapach unosi się w całym mieszkaniu. Piekarnik na pełnych obrotach, w rondlu bulgocze potrawka, na patelni skwierczy olej. Zabawa w gotowanie. Nie, to nie narcyzm
W kuchni Karmel-itki