przepis - 33114 przepisów (strona:544/2208)

Suszone pomidory - tak jest! 263

Kocham, kocham, uwielbiam pomidory. Mogę je jeść non stop. Zawsze, gdy jesień daje o sobie znać zachodzę w głowę jak spakować, przetworzyć, zabezpieczyć letnie pomidory. Wiem

Brzuszki Łakomczuszki
Minimalizm po polsku, francuskie smakołyki i powtórnie o witaminie D3 172

  Koniec sierpnia, więc czas na kolejną porcję moich rekomendacji. Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Smoothie z jarmużem i wodą kokosową 139

Pierwszy samodzielnie wyhodowany jarmuż.  Buzia się sama uśmiecha, a głowa pełna pomysłów.  Wyrósł pięknie.  Głównie zielony, ale ten fioletowy też, chociaż mniej okazały

Sto kolorów kuchni
Sorbet brzoskwiniowy 248

U mnie dzisiaj pięknie i słonecznie więc koniec wakacji zajadamy pysznym sorbecikiem brzoskwiniowym. Sorbecik robi się szybko jednak trzeba czekać na zamrożenie. Mam nadzieję,  że

Monia miesza i gotuje
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową 178

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepyszne i proste danie obiadowe pochodzące z kuchni włoskiej. Makaron spaghetti z cukinią i boczkiem wymieszany z 

Marta Gotuje
Long Island Iced Tea-drink 199

 Z Long Island Iced Tea są związane dwie historie powstania- jedna jest z 1920 roku z czasów prohibicji druga z roku 1972 i z Robert

Smaki Edyty
Surówka od "chińczyka" na zimę 3663

Smakuje wam surówka "chińska" jadana w restauracjach chińskich? Jeśli tak to polecam zrobić ją samodzielnie, w dodatku zrobić sobie jej zapas na zimę w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z tuńczykiem i awokado! Pyszne i szybkie danie! 372

Dzisiaj polecam Wam dość wysokoenergetyczny posiłek, który idealnie sprawdzi się przed dużym wysiłkiem fizycznym. Nie jest on ciężki, wręcz przeciwnie, będzie po nim, czuć się lekko

SMYKWKUCHNI
Paluszki rybne 124

Składniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej do smażenia Jak przygotować paluszki

w kuchni i w ogrodzie
Test patelni do grillowania linii Positano, firmy Ballarini 167

Dzięki uprzejmości firmy Ballarini miałam okazję przetestować patelnię grillową Positano. Wynik testu jest absolutnie subiektywny. Wybaczcie mi ewentualne nieścisłości natury technicznej. Firmę Ballarini znałam ze

Mia Cucina Sofieta
Pasta paprykowa 254

Kolejną moją propozycją, która nadaje się do zamknięcia w słoiki jest pasta paprykowa. Po sosie pomidorowym na zimę to kolejny bardzo smaczny dodatek do pieczonych czy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biała Pavlova – torcik bezowy 516

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza

PastelFood
Leczo z cukinią (kabaczkiem) 197

Leczo z cukinią, czyli leczo z kabaczkiem. Składniki Cukinia ok. 1kg Kiełbasa ok. 0,5 kg Cebula 3 średnie (ok. 225g) Papryka czerwona 1 duża (ok

Kulinarne Przeboje
Buraczki konserwowe (marynowane) całe 172

Standardowo w naszej rodzinie takie buraczki robi się w całości, jednak z braku laku można użyć też dużych pokrojonych na mniejsze kawałki (tak jak to ja

Kulinarne Przeboje
Deser budyniowy 140

Jak zrobić budyń każdy z Nas wie, a nawet jak nie to producenci tych oto produktów bardzo czytelnie nam to opisują na opakowaniu. Dlatego nie chcę

cookpl