Doborowa oprawa muzyczna, świetne towarzystwo, trunek i porządne jedzenie.Takie rzeczy tylko na niesamowitej imprezie PARTY LIKE A LORD, na której możesz znaleźć się i Ty
W kuchni Karmel-itkiKochani dzisiaj wpis zupełnie z innej beczki:) Mam zaszczyt zaprosić Was na imprezę roku â PARTY LIKE A LORD!Impreza odbędzie się 27 września w Instytucie
Z miłości do słodkościSkładniki (dla 4 osób); 500 g wołowiny (najlepiej rostbef) 1,2 kg dyni 600 g kurek 3 ziarna owoców jałowca 2 liście laurowe 400 ml czerwonego
Mango PapajaSkładniki; 180 g mąki razowej 100 g jogurtu naturalnego 4 jajka sól pieprz 1,5 kg dyni 2 pomidory pół zielonej papryki pól
Mango PapajaSkładniki; 700 g dyni 4 pomidory 350 ml bulionu sól pieprz 100 g sera gorgonzola Dynię i pomidory układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy
Mango PapajaW tym roku papryka króluje u nas w przetworach. Tradycyjnie Margarytka zadbała o to bym się w kuchni nie nudziła, przywiozła mi 10 kg papryki prosto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNie da się ukryć, że zakładając bloga stałam się tym samym miłośniczką ciast typu brownie. Zdecydowanie robię je częściej niż dotychczas. Nazwa kawowe brownie z orzechami
Made By Mom And SonTo już ostanie moje przetwory z pomidorów w tym roku :) Dzieci powoli mają dość mamy stojącej ciągle w kuchni i ładującej różne przysmaki do słoików
Delicious TitbitsCurry to idealna propozycja na szybki obiad który możemy przygotować nawet na kilka dni. Niezwykle proste, nieco egzotyczne i bardzo pyszne danie . Bataty osobiście uwielbiam
Mania GotowaniaRzadko jem kanapki, ale jak już to robię to nigdy nie używam masła. Staram się też unikać gotowych past/twarożków do chleba. Pastę z suszonych pomidorów
Zgrabne GotowanieKolejny pomysł na krem – tym razem z marchewki. Łączy w sobie słodkość tego warzywa, cytrusowy smak pomarańczy oraz ostry smak imbiru. Rozgrzewa, jest więc idealny
PastelFoodKnedle ze śliwkamiSkładniki: 500 g ziemniaków 500 g śliwek węgierek, małych 1 1/2 szklanki mąki pszennej, dodatkowo mąka do posypania blatu 3 łyżki
Moja smaczna kuchniaŚliwki, śliwki, śliwki...Wszędzie śliwki, więc u mnie tez. :-) W kuchni leżało kilka bardzo dojrzałych i soczystych, które trzeba było szybko zużyć, więc zadziałałam, i wyszło
kuchnia do kwadratuNajsłodsze są te pomarańczowe i lekko czerwone. Rosną przy polnych lub leśnych ścieżkach. Często zapomniane a takie aromatyczne ... śliweczki o wdzięcznej nazwie mirabelki.Marmolada z mirabelek jest
prawdziwe jedzenie