Jak zrobić jajecznicę z pomidorami? Nic prostszego! SKŁADNIKI: -2 jaja ekologiczne - świeży szczypiorek - sól morska - 1 pomidor malinowy - oliwa z oliwek Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj pokrojone pomidory, oprósz solą, smaż 3 minuty, dodaj same białka, jak się zaczną ścinać dodaj żółtka delikatnie wymieszaj, oprósz solą i pieprzem, i zdejmij z ognia. Ja jajecznicę lubię taką gdzie widzę osobno białko i żółtko(najlepiej które jest lekko płynne), pomarańczowa jednolita masa do ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)