Dzień dobry,Nie mogę uwierzyć w to, że minął już miesiąc od mojego powrotu z wakacji w Grecji. Za oknem jesienne chłody i szaruga, a urlopowe
Chilli Czosnek i OliwaMały kościółek z dzwonnicą napotkany w czasie wycieczki rowerowej po Kos. Greckie kościoły, zazwyczaj nieduże, z białymi murami, są bardzo urokliwe. Dzień dobry, W poprzednich
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Czy wiecie, że już za tydzień Boże Narodzenie? Święta są tuż, tuż, więc kontynuujemy dziś naszą podróż śladem bożonarodzeniowych tradycji i z Włoch przenosimy
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Przyszła wiosna, a wraz z nią wreszcie rozpoczął się sezon festiwali kulinarnych! Wiecie, festiwale kulinarne to głównie imprezy plenerowe i choć kilka z nich
Chilli Czosnek i OliwaWitam Was w drugim poście z cyklu o diecie śródziemnomorskiej. Poprzednio starałam się rozwiać częste wątpliwości i nieporozumienia dotyczące tej diety. Na dziś miałam dla Was
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, W zeszłą sobotę (5.04) wybrałam się z Mężem na Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych - Regionalia w Warszawie, jedną z pierwszych imprez kulinarnych, które odbyły
Chilli Czosnek i OliwaŹródło piramidy: http://oldwayspt.org Witam Was po Świętach:) Mam nadzieję, że odpoczęliście i miło spędziliście czas z rodziną. Jeżeli czujecie się przejedzeni i rozglądacie się
Chilli Czosnek i OliwaOliwa extra vergine z Toskanii Dzień dobry, "Oliwa z oliwek jest najczęściej podrabianym produktem, według danych zebranych przez naukowców z "Journal of Food and Science
Chilli Czosnek i OliwaSchyłek lata wcale nie jest taki zły. Choć minione dni bardziej przypominały listopadową jesień, to wciąż mamy lato. Mocno kapryśne w tym roku, jednak nadal lato
Przysmaki KarolkiSezon na grzyby w pełni, słońce świeci jeszcze całą swoją mocą Jjest to najlepszy moment na ususzenie grzybów na świeżym powietrzu. Grzyby należy wyczyścić najlepiej
RAROSSANadmiar cukinii owocuje różnymi nowinkami. Było leczo, giuwecz, dwie wersje faszerowanej. Teraz zrobiłam placki , a w planie jest jeszcze zupa i może faszerowana inaczej do zamrożenia
Buniabaje w kuchniNiedawno robiłam makaron z cukinią i bardzo nam zasmakował.więc zrobiłam ponownie. Ale tym razem danie wzbogaciłam wędzonym łososiem i koperkiem. Wyszło pysznie:)składniki:250
Monia miesza i gotujeGofry to jeden z moich ulubionych deserów, szczególnie jak gdzieś wybieram się na wakacje to nie mogę bezinteresownie przejść obok budki z goframi. Niby proste ale
Niezły MłynekSzybkie i proste ciasto. Składniki: wierzch: owoce aronii i kilka łyżek cukru pudruciasto: 1,5 szklanki mąki 2 jaja 120 g cukru 3 łyżki
prawdziwe jedzenieTaki kalafior to fajny dodatek do obiadu lub pomysł na lekki lunch do pracy. Robi się go szybko, a że jest jeszcze końcówka sezonu na fasolkę
Pasja Smaku