przepis - 33114 przepisów (strona:522/2208)

Kurczak w cieście francuskim 305

Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowne danie :) Składniki (dla dwóch osób): 1 pierś z kurczaka 1 rolka gotowego ciasta francuskiego przyprawy wedle uznania

My Culinary Art
Rogaliki francuskie z szynką i serem 119

Składniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa

My Culinary Art
Letnia sałatka - bób z marchewką i bekonem 188

Składniki (dla dwóch osób): 1/2 woreczka bobu 1 marchewka 3 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli      + sos (3 łyżki śmietany

My Culinary Art
Tagliatelle z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym. 236

Składniki (dla dwóch osób): ok. 200g makaronu tagliatelle 100g kurek 100g śmietany kremówki (1 opakowanie) 1 cebula 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) garść świeżej posiekanej

My Culinary Art
Burrito/ Taco De Harina 252

Składniki (3-4 porcje): 250g mielonego mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego 3-4 tortille 1/2 cebuli 1 pomidor 1/2 słoika Pudliszki "mieszanka kukurydzy z papryką i

My Culinary Art
Śniadanie do łóżka - jajka zapiekane ze szpinakiem 158

Składniki (dla dwóch osób): szpinak mrożony 250g 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) 2 jajka śmietanka Cremefine ser do posypania (opcjonalnie) sól (ja użyłam himalajskiej) pieprz, gałka

My Culinary Art
Quesadilla z kurczakiem 1190

Składniki: 2 tortille 1 pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy lub mieszanka (kukurydza, fasola) 100g sera żółtego 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) 1 łyżeczka

My Culinary Art
Szybka mundialowa przekąska: Krewetki w panierce 494

Idealna przekąska do pochrupania podczas meczu zamiast chipsów. Specjalnie nie podaję ilości, ponieważ to od was zależy ilość przygotowanych krewetek :) Podam jedynie proporcje, które trzeba

My Culinary Art
Klasyczne babeczki 151

Składniki (na 12 babeczek): 1/2 kostki margaryny do pieczenia (125g) 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do

My Culinary Art
Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią 187

Składniki (na 3 porcje): 200g mięsa wołowego mielonego 2 pomidory 8 pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki koncentratu (opcjonalnie) 2 dymki (biała część) 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki

My Culinary Art
Warzywa gotowane na parze jako danie główne 194

Składniki dla 1 osoby (forever alone): 3 młode ziemniaczki 1 marchewka 1 szalotka 1 dymka szczypior suszona pietruszka sól, pieprz szklanka maślanki (może też być kefir

My Culinary Art
Malinowy koktajl na maślance 130

Składniki (dla dwóch osób): 400ml maślanki 100g świeżych malin 3 łyżki cukru Wszystko razem miksujemy i gotowe :)  Dla urozmaicenia smaku, można dodać liście mięty.

My Culinary Art
Tosty francuskie 213

Składniki (na 4 tosty): 4 kromki pieczywa tostowego 4 plastry sera tostowego 1 jajko 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz 1 łyżka masła

My Culinary Art
Quesadillas z papryczką chilli, kukurydzą i oliwkami 185

Składniki: 3 duże tortille 1/2 puszki kukurydzy (odsączona) 1 papryczka chilli 150 g sera żółtego, startego 1 dymka (biała część) 10 zielonych oliwek świeża kolendra 1

My Culinary Art