Składniki (na dwie porcje): 3 jajka 2 duże pieczarki, drobno posiekane 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, plasterki 1/2 papryki czerwonej, kostka garść świeżej
My Culinary ArtSkładniki (na 2 paczuszki): 1 op. ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 5-6 ząbków marynowanego czosnku
My Culinary ArtSkładniki (10 paczuszek): 1 op. ciasta francuskiego 1 słoiczek Nutelli 230g (najmniejszy) 1 żółtko 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 równych prostokątów. Na każdy z nich
My Culinary ArtDziś naszła mnie ochota na chłopskie jadło :) Niestety w ciągu dnia było stanowczo za gorąco na takie danie, więc przygotowałam je na kolacje. Kiełbaski smakują podobnie
My Culinary ArtNadeszła pora kolacji i pojawił się problem, co by tu zjeść... Nie miałam ochoty na klasyczne kanapki, jogurty raczej jadam na śniadanie. Coś smażonego to tak
My Culinary ArtPyszna pasta jajeczna - jedno z moich ulubionych śniadań :) Wychodzi jej całkiem sporo, tak na dwa śniadania dla dwóch osób. Pasta najlepiej smakuje na następny dzień, jak
My Culinary ArtKolejna potrawa z cyklu "dania w niecałe 10 minut" :) Pyszny i lekki makaron ze świeżą bazylią, mozarellą i orzechami nerkowca. Zapraszam do gotowania! Składniki (dla dwóch
My Culinary ArtTaką oto kolację sobie zafundowałam w piątkowy wieczór :) Składniki: 1 opakowanie łososia wędzonego serek Almette 1/2 szkl. świeżej pietruszki 5 kaparów 1 łyżka soku z
My Culinary ArtSkładniki na spód: 240 mąki owsianej 1 jajko 1 żółtko 5 czubatych łyżeczek cukru pudru 150 g zimnej margaryny szczypta soli Nadzienie: 1 kg jabłek 2
My Culinary ArtSkładniki (3-4 porcje): 1 świeży ogórek 6 pomidorków koktajlowych 150 g sera feta 10 oliwek 1 zielona papryka 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki oliwy z
My Culinary ArtSkładniki (2-3 porcje): 400ml mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 4 łyżki mleka krowiego (opcjonalnie) 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie) 1 łyżka miodu odrobina
Tajskie smakiUlubione danie całej mojej rodziny :) Proste i szybkie w przygotowaniu, a smak wręcz uzależniający. Składniki (dla 4-5 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g
Tajskie smakiOryginalnie zupę przyrządza się bez mleczka kokosowego, jednak jest ona naprawdę BARDZO PIKANTNA, a mleczko wprowadza odrobinę słodyczy do potrawy. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować
Tajskie smakiSkładniki (7-8 sajgonek): 7-8 listków kwadratowego papieru ryżowego 19cm (przygotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 5 paluszków krabowych 1 duża dymka garść listków
Tajskie smakiSkładniki (dla dwóch osób): 100 g ryżu jaśminowego 200 ml mleka kokosowego 300 ml mleka krowiego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 laska wanilii 1/2 łyżeczki
Tajskie smaki