przepis - 33114 przepisów (strona:518/2208)

Kurczak w aksamitnym sosie ze szparagami i boczkiem 213

Sezon na szparagi nadal trwa. Kolejną naszą propozycją na danie z udziałem tego fantastycznego warzywa jest kurczak w aksamitnym sosie z białymi szparagami i boczkiem oraz

Kolizje Smaków
Pyry z gzikiem 220

Danie, które nieodzownie wiąże się z wiosną, a przy okazji z Poznaniem? Do jego przygotowania potrzebne będą młode ziemniaczki, twarożek i świeży pachnący szczypiorek?  Wiecie

Kolizje Smaków
Grzanki 212

W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu na przygotowywanie czegoś ekstra na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Każdy się śpieszy, gdzieś pędzi...  Jednakże w sobotę lub

Kolizje Smaków
Zupa krem z pieczarek 191

Kontynuując nasze zamiłowanie do kremowych zup, dzisiaj nadeszła pora na kolejną propozycję, a mianowicie zupe krem z pieczarek. Wspaniała delikatna zupa, o aksamitnym smaku doskonała zarówno

Kolizje Smaków
Cytrynowe hamburgery 234

Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować bardzo nietypowe hamburgery. Kotlety szykujemy mieszając mięso wraz z tymiankiem, twarożkiem i... startą skórką z cytryny. Składniki te nadają bardzo ciekawy, unikatowy

Kolizje Smaków
Dla dzieci - Statki na śniadanie 212

W dniu święta naszych pociech na śniadanie warto im podać coś wyjątkowego. Naszą propozycją są statki wykonane z jajek wraz z żaglami z sera lub wędliny

Kolizje Smaków
Szparagi w cieście francuskim 201

Szybka przekąska ze szparagami w roli głównej? Nic prostszego. Wystarczy szparagi i opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Jeśli mamy w lodówce to możemy dorzucić trochę sera i

Kolizje Smaków
Piadina 215

Podczas moich wakacji we Włoszech, przez zupełny przypadek miałam okazję skosztować  Piadinę. Jest to placek przygotowany z mąki i smalcu z rozmaitym nadzieniem. Farsz może

Kolizje Smaków
Tort tęczowy 200

Kilka dni temu staneło przed nami trudne zadanie. Mianowicie miałyśmy przygotować tort dla przedszkolaków na festyn rodzinny. A jak wiadomo, dzieci są największymi smakoszami i krytykami

Kolizje Smaków
Jajecznica według Julii Child 186

„Jajecznica powinna mieć formę miękkich grudek – im delikatniej i wolniej będziemy ją smażyć, tym będzie pyszniejsza i bardziej miękka” – tak przygotowanie jajecznicy opisuje Julia Child w

Kolizje Smaków
Zapiekanka ze szparagami 303

Zostają Wam czasami resztki z obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić? Za mało na obiad na następny dzień. Za dużo by wyrzucić. Czasami też

Kolizje Smaków
Cieniutkie francuskie naleśniki według Julii Child 296

Naszą dzisiejszą propozycją są fantastyczne cieniutkie naleśniki z kuchni francuskiej znakomitej Julii Child. Fantastyczne dlatego, że z odpowiednim farszem mogą stać się eleganckim daniem obiadowym, wykwitnym

Kolizje Smaków
Koktajl truskawkowy 205

Trochę orzeźwienia w te ciepłe dni?  Nic prostszego! Wystarczy trochę chłodnego jogurtu, brązowego cukru i... truskawek :) Wszystko miksujemy razem i mamy przepyszny koktajl truskawkowy! Czas

Kolizje Smaków
Tęczowy sernik na zimno 210

W tak upalne dni jak dzisiaj, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, myślimy raczej o czymś chłodnym... Nasza propozycja to tęczowy sernik na zimno. Bardzo

Kolizje Smaków
Rolada truskawkowa 212

Pyszna, lekka rolada z delikatnym musem truskawkowym, a że na truskawki akurat jest sezon... nic tylko robić i zajadać! Czas przygotowania: ok 40 min + chłodzenie Ilość

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania