Tego lata odkryliśmy wspaniałe pomidorki koktajlowe Green Tiger (pomidorki tygrysie, zwane też pomidorami czarnymi lub Kumato albo jeszcze Green Zebra), których smak jest tak cudownie bogaty
Delicious TitbitsSezon na świeże figi w pełni, spieszę więc z pyszną sałatką. Kto jeszcze nie próbował świeżych fig niech nie zwleka, są cudowne w smaku
Smaczne ZdroweKiedy miesiąc temu otrzymałam maila z ofertą współpracy od sklepu Emako.pl nie zastanawiałam się długo nad odpowiedzią. Sklep znam już od jakiegoś czasu i znalazłam tam
Ze smakiem i z pasjąWrześniowe smakołyki. Koniec lata i coraz krótsze dni skłaniają do wieczornego kucharzenia. Sezon na śliwki w pełni więc pora napełniać słoiczki smakołykami.Składniki: dojrzałe śliwki
prawdziwe jedzenieAronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny
Gorący kąsekSycąca orientalna zupa z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego. Jest pikantna, dzięki czemu idealnie rozgrzewa w chłodne dni.Składniki:szklanka czerwonej soczewicy200 ml mleka kokosowego300 g
wyzwania kuchenneNa blogu jest już jedna sałatka z cukinii z kurkumą a dzisiaj polecam kolejną. Tym razem sałatka jest z młodej cukinii z dodatkiem kolendry.
Monia miesza i gotujeSkładniki: woreczek ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej 100 g ugotowanego, obranego ze skórek bobu 1 pomidor 1/2 zielonego ogórka sól, pieprz do
Moja smaczna kuchniaSałatka jarzynowaSkładniki: 2 kg marchwi 1,5 kg korzenia pietruszki korzeń selera 2 puszki groszku konserwowego 4 duże kiszone ogórki
Moja smaczna kuchniaTego typu dania często goszczą u mnie w okresie, kiedy warzyw jest w bród i ma się w związku z tym ochotę wykupić połowę straganu. Tutaj
Zdrowa Kuchnia SowyGoryczak żółciowy Tylopilus felleus - znacie go na pewno bo to bardzo pospolity grzyb naszych lasów. Mnóstwo osób cieszy się na jego widok bo z pewnej odległości
Smaczna PyzaW dużym słoju wymieszaj po połowie opakowania płatków owsianych błyskawicznych, jęczmiennych błyskawicznych, płatków górskich, płatków żytnich, jęczmiennych i owsianych. Dokładnie wymieszaj. Jest to idealna mieszanka do
SMYKWKUCHNIKto nie lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda
Niezły MłynekTradycyjne knedle ze śliwkami, gotowane kluski z ciasta ziemniaczanego ze słodkimi węgierkami.Składniki: 1 kg ziemniaków (ugotowanych) szklanka mąki 2 jajka sól śliwki (bez pestek
prawdziwe jedzenieSkładniki: 1 jogurt naturalny gęsty dżem (ja użyłam truskawkowego) musli rodzynki szczypta cynamonu mandarynki suszona żurawina Wszystkie składniki nakładamy łyżeczką do szklanki. Rodzynki mieszamy z musli
My Culinary Art