Lubicie jesień? Ja bardzo! Zresztą to moja ulubiona pora roku. Jest odpowiedni temperatura, powietrze pachnie, a porankami można zobaczyć mgłę, która przepięknie wychodzi na zdjęciach. Jesień
Pasja SmakuKolczak rudawy Hydnum rufescens to mniejszy brat Kolczaka obłączastego. Też ma hymenofor kolczasty a różni się przede wszystkim kolorem i wielkością. Będąc na Orawie zauważyłam, że
Smaczna PyzaŚNIADANIE FIT! - 2 jajka ekologiczne - wędzony łosoś bałtycki (50-70 g) - pieprz kolorowy - sól morska Na rozgrzaną patelnię wybij białka, dodaj łososia i przyprawy, smaż
SMYKWKUCHNINiby nic trudnego, a smak pozostał i pozostanie na zawsze w pamięci. Kojarzy się z latem, kiedy pomidory są najlepsze i najtańsze. Kojarzy mi się z
Brzuszki ŁakomczuszkiKilka godzin w lesie, zmęczone nogi, plecy, wystawienie się na żer dla komarów - efekt - uzbierany koszyk grzybów.. czy warto było?... pewnie dla takich dań jakie
Bernika - moj kulinarny pamietnikMacie czasami tak, że wpadacie do osiedlowego warzywniaka tylko po inspirację kulinarną? Ja tak mam i doskonale wie o tym mój ulubiony sprzedawca, który zawsze potrafi
Okolice PalnikaGrahamki to pełnoziarniste (inaczej razowe) bułeczki jakie na pewno znacie. Ja do swoich nie dodaję białej mąki, co odróżnia je od tych kupnych. Wilgotności nadają im
Poezja smakuPyszne żeberka..z marynaty z dodatkiem miodu i ostrej musztardy.ja do tej marynaty wykorzystałam musztardę rosyjską Develey.. 1 kg żeberek 2 łyżki musztardy
Moje domowe kucharzenieSurówka z kapusty z pomidorem w jogurcieSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 3 duże pomidory kubek jogurtu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Z kapusty odrywamy zewnętrzne
Moja smaczna kuchniaZa każdym razem jak wykonuje te wafelki, przywołuje to miłe wspomnienia z dzieciństwa. W moim domu niezmiennie cieszą się ogromnym powodzeniem i grono ich wielbicieli przybywa.Sk
Gorący kąsekSzybkie danie, które na pewno wam posmakuje :) Mój ukochany ucieszył się, że przygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną
My Culinary ArtProszek grzybowy czy mączka grzybowa to nic innego jak zmielone drobno suszone grzyby. Skoro już wiecie jak suszyć grzyby to z części możecie zrobić sobie właśnie
Smaczna PyzaDzisiaj oprócz wyprawy w klasycznym znaczeniu tego słowa, mam przyjemność zaprosić na sentymentalną podróż w czasie i zaproponować danie główne stanowiące kwintesencję cech charakteryzujących kuchnie dworskie
Wyprawy kulinarneOstatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy hasło: "kupując kebaba wspierasz Araba - stop islamizacji europy". W ramach wrodzonej przekory od razu nabrałem ochoty na zjedzenie pysznego
Wyprawy kulinarnePo dłuższej przerwie spowodowanej względami obiektywnymi, a mianowicie wcale nie taką drobną rewolucją kuchenną (czytaj: remontem) w moim mieszkaniu miałem niekłamaną przyjemność wyruszyć w kulinarną wyprawę
Wyprawy kulinarne