Konfitura z róży

Konfitura z róży

Konfitura z róży

Konfitura z róży to prawdziwy rarytas. Płatki zbieram z dzikiej róży rosnącej na działkach. Składniki: szklanka płatków z róży pół szklanki cukru cytryna litr wody Płatki przebieram i odcinam białe końcówki. W rondelku podgrzewam niewielką ilość wody, wsypuję płatki  i cukier. Podsmażam ok. godziny często mieszając i uzupełniając co chwila parującą wodę. Z racji koloru dodaję pod koniec sok wyciśnięty z całej cytryny. Doprowadzam do wrzenia i przelewam w wyparzone słoiczki. Zakręcone słoiczki studz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję