Słodki i bardzo wartościowy wyciąg z buraka. Wystarczy chwila dla przygotowania syropu bogatego w żelazo. Działa wzmacniająco a także wspomaga przy przeziębieniu, działa lekko wykrztuśnie. Najlepszy
prawdziwe jedzenieZapraszam na rybkę z frytkami. Proponowana przez mnie wersja jest bezglutenowa, rybę polecam smażyć tylko w przyprawach (bez panierki z mąki i jaj). Podajemy z sałatą
prawdziwe jedzenieSłodko kwaśna surówka urzekająca swym smakiem i kolorem. Składniki: pół główki czerwonej kapusty jabłko sok z cytryny (lub ocet jabłkowy) szczypta soli łyżka
prawdziwe jedzenieProste w przygotowaniu paluszki z łososia.Składniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej
prawdziwe jedzenieSkładniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 3 jabłka 500 ml czerwonego wina cukier olej przyprawy: sól, pieprz, cynamon Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Podsmażam posiekaną
prawdziwe jedzenieChrupiące kotleciki rybne w panierce bezglutenowej. Składniki: · filet z mintaja (bez ości) ·
prawdziwe jedzenieSkładniki :Kg truskawekPół szklanki cukru Truskawki myjemy, obrywamy z nich ogonki i wrzucamy na patelnię razem z cukrem. Podgrzewamy na małym ogniu aż puszczą sok. Zwiększamy
prawdziwe jedzenieSorbet to deser lodowy bez mleka. Głównym składnikiem są owoce, dziś polecam truskawki a dla lepszej konsystencji dodajemy banany. Składniki: szklanka truskawek 2 banany łyżeczka glukozy
prawdziwe jedzenieSezon na truskawki to bardzo ulotna chwila. Dziś ugasimy pragnienie kompotem i zamkniemy ten smak w słoiczki na zimowe dni.Składniki: truskawki woda cukier Wodę z
prawdziwe jedzenieSkładniki: pół kilo truskawek 200g rabarbaru (2 sztuki) cukier (ilość wg smaku) Rabarbar kroimy na kawałki odcinając przy tym zdrewniałe końcówki. Truskawki obieramy z szypułek. Dodajemy
prawdziwe jedzenieSpiżarnia pełna słoiczków. Dżemy i kompoty gotowe na cały rok bez truskawek. Ale jest
prawdziwe jedzenieKiedy tylko pojawiają się świeże ogórki gruntowe nie mogę się oprzeć pokusie zrobienia małosolnych. Wystarczą trzy dni i mamy domowe rarytasy. Kiedy bardzo zależy nam na
prawdziwe jedzenieNapar z kwiatów czarnego bzu podajemy na ciepło zimą lub schłodzony z kostką lodu w letnie wieczory. Taka herbatka wzmacnia organizm a przy przeziębieniu rozgrzewa. Możemy
prawdziwe jedzenieGroch w parze z kapustąA dokładnie groch z kapustą ale nie taki wigilijny tylko gotowany na parze. Oczywiście latem używamy młodej kapusty. Oczywiście można też w
prawdziwe jedzenieFalafle to smażone kotlety z ciecierzycy. Nie zawierają mleka, jaj ani glutenu. Są smaczne na ciepło jak i na zimno. Kiedy przestygną możemy je spokojnie spakować
prawdziwe jedzenie