W Pierwszy Dzień Wiosny, czyli 21 marca odbył się w Lublinie XI Ogólnopolski Turniej Panien Apteczkowych, w skrócie zwany Turniejem Nalewek. Moja decyzja o udziale w
Pasja SmakuUwielbiam chińskie pierożki. Są delikatne, mają aromatyczny farsz i doskonale łączą się z sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu
Pasja SmakuGdy Ci zimno, gdy Ci źle, zupa z pieczonych warzyw na nogi postawi Cię! Pyszna, kremowa zupa z mocnym aromatem pieczonych warzyw. Lekko słodkawa, ale
Pasja SmakuDzisiaj przedstawiam Wam propozycję na kolejne jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami
Pasja SmakuSwoje pierwsze sushi mam już za sobą. Zrobione własnoręcznie, bez zbytniego nakładu sił. Wystarczy kilka składników, a poza etapem przygotowywania ryżu, sushi robi się naprawdę szybko
Pasja SmakuDziś proponuję Wam sposób zaserwowania ładnego śniadania. Któż nie chciałby zjeść tak podanej bagietki? Idealnie pasuje także na lunch do pracy czy kolację. Składniki: 1 bagietka
Pasja SmakuDzisiaj zapraszam na kolejną sałatkę: szybką do wykonania z łatwo dostępnych składników. Przede wszystkim królują w niej pieczarki i chrupiący por. Źródło: "123 sałatki i surówki
Pasja SmakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Pasja SmakuUwielbiam piękne kanapki... Takie, które chce się jeść od samego patrzenia na nie, które kuszą i sprawiają, że chcesz zapomnieć o tym, że w Twojej diecie
Pasja SmakuUdało się wziąć wolne na 2 maja, więc mogłam cieszyć się całymi 4 dniami długiego weekendu. Mieli przyjechać przyjaciele, miało być zwiedzanie Roztocza, kajaki, grillowanie. Udało
Pasja SmakuJeśli podczas grillowania macie ochotę na coś więcej niż kiełbaski i kaszanki to możecie spróbować zrobić bardzo szybkie szaszłyki. Niewielka ilość składników, ktoś do pomocy i
Pasja SmakuPewnie wszyscy znają to proste, włoskie danie. A w sumie nawet nie danie, tylko prostą przystawkę z pysznej grzanki, pachnącej czosnkiem i oliwą, podanej ze świeżymi
Pasja SmakuJest maj, więc są i szparagi. Także na moim stole i w mojej lodówce. Uważam, że trzeba cieszyć się sezonowymi warzywami i owocami gdy są, a
Pasja SmakuZa chwilę będziecie mieć gości, a jeszcze nie zdążyliście nic przygotować? W lodówce warto mieć kilka "pewnych" składników, które zawsze się przydadzą. Przede wszystkim ciasto francuskie
Pasja SmakuPizzeria Al Nero ul. Weteranów 19A Lublin O lokalu stworzonym w garażu jeszcze nie słyszałam. Może właśnie dlatego z ciekawością wyczekiwałam chwili, w której w końcu
Pasja Smaku