Czasami mam ochotę na chińszczyznę, taką na szybko, bez specjalnych dodatków. Przyznaję, sięgam wtedy po mrożonkę i nie kryję się z tym. Plus ryż i kurczak
Pasja SmakuInny pomysł na ziemniaki. W sam raz na zbliżającą się jesień. Robiłam je w tamtym roku i mam zamiar zrobić ponownie. Normal 0 21 false false
Pasja SmakuNasz wielki dzień zbliża się coraz większymi krokami. Wesele tradycyjne, więc i "wiejskiego stołu" nie zabraknie. A na nim prócz jedzenia oczywiście alkohol domowej roboty. Ja
Pasja SmakuDzień wcześniej na Moście Kultury w Lublinie odbył się Piknik Smakoszy . To pierwsza tego typu inicjatywa i gratuluję dziewczynom pomysłu i organizacji. Sama niestety nie dałam
Pasja SmakuWarsztaty "Wieprzowina regionalna. Doceń smak tradycji" odbyły się ponad miesiąc temu w Lublinie. Do tej pory jakoś nie złożyło się by o nich napisać, ale myślę
Pasja SmakuJedna z moich ulubionych zapiekanek, którą chyba robię od zawsze [czytaj: odkąd mama prawie bez nadzoru zostawiła mnie w kuchni]. Kocham brokuły, a połączenie z makaronem
Pasja SmakuDzisiejsza wizyta kuriera bardzo mnie ucieszyła. Otóż otrzymałam paczkę od Lidla, w której były produkty z Tygodnia Meksykańskiego, który startuje 2 września ( szczegóły ). Paczka była naprawdę
Pasja SmakuKolejna jajecznica autorstwa mojego prywatnego kucharza śniadaniowego. Tym razem z przewagą papryki. Była tak pyszna, że aż się muszę nią pochwalić. Składniki: 1 pomidor 1/2
Pasja SmakuNa Europejskim Festiwalu Smaku, który odbywał się w dniach 5-8 września w Lublinie, planowałam być przez cały czas jego trwania. Niestety praca, mieszkanie z dala
Pasja SmakuW sobotę, 7 września miałam okazję wypróbowania dań restauracji hotelu Luxor w Lublinie. To była moja druga wizyta w tym miejscu, o pierwszej pisałam jakiś
Pasja SmakuSzybkie do przygotowania, ciekawe w smaku i z pewnością sycące. Po raz pierwszy w moim menu, ale na pewno nie ostatni. Polecam jednak sporo wody po
Pasja SmakuLubię kuchnię meksykańską. Zainspirowana tygodniem meksykańskim w Lidlu postanowiłam zrobić chili con carne - ostre i sycące. Dla przełamania ostrości podane ryżem i odrobiną śmietany. Składniki: 500
Pasja SmakuCukinia faszerowana jest dla mnie nieodłącznym smakiem lata. Robię ją co roku, zwłaszcza, że cukinie mam na grządkach koło domu. W tym roku niestety z racji
Pasja SmakuO pęczaku słyszałam wiele, ale nigdy go nie próbowałam. Wszystko zmieniło się na Food Blogger Fest III, gdy Grzegorz Łapanowski podczas prowadzonych przez siebie warsztatów wraz
Pasja SmakuNie przepadam za tradycyjnymi mielonymi, ale chyba już o tym wiecie. Lubię je urozmaicać, dodawać nowe, ciekawe składniki, łączyć smaki w coś zupełnie innego. A Wy
Pasja Smaku