Świetna babka na Święta Wielkanocne w wykonaniu mojej siostry. Składniki: 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki ziemniaczanej 25 dag masła roślinnego 2 płaskie łyżeczki proszku
Pasja SmakuSałatka idealna na wiosenna porę: lekka, ale jednocześnie sycąca. Składniki (dla 2 osób) : 2 duże kawałki z piersi kurczaka pół pomidora pół czerwonej papryki pół czerwonej
Pasja SmakuDo tej pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do
Pasja SmakuBrak czasu w maju, ale szparagi kusiły, kusiły i skusiły. Szybka tarta na francuskim spodzie plus dodatki z lodówki. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (chłodzone) pół pęczka
Pasja SmakuKolejna tarta, na podobnej zasadzie jak poprzednia, ale kilka składników się zmieniło. Pyszna i lekka :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (chłodzone) pół cukinii kilka pomidorków koktajlowych 3
Pasja SmakuJak wakacje to przecież i owoce, świeże, zerwane prosto z krzaczka, drzewa lub kupione na straganie. Doskonałe na czerwcowy upał. Składniki: 250 g truskawek 2
Pasja SmakuKolejna propozycja koktajlu. Lubię z nim rozpoczynać upalny dzień ;) Składniki: duża gruszka dwie brzoskwinie kilka truskawek pół kubka jogurtu naturalnego lub kefiru Wykonanie: 1. Gruszkę
Pasja SmakuZainspirowała mnie: Dusia . Cudowne połączenie, szybkie do wykonania. Polecam :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół pęczka zielonych szparagów pół kubeczka śmietany 18% 150 g wędzonego boczku jajko
Pasja SmakuFarsz jest efektem posiadanych w kuchni produktów: ryżu, tuńczyka i pomidorów. Sezon na cukinię w pełni, ciężko przejeść ;) Szczególnie, że nie wszyscy w moim domu są
Pasja SmakuNigdy nie byłam na takiej prezentacji/kiermaszu czy jarmarku. Niby mieszkam na Roztoczu, a w czasie od wiosny do jesieni takich imprez jest naprawdę sporo, to
Pasja SmakuNajprostsza - ugotowana. Z masłem. Słodka i miękka. Sezonowa. Składniki: 3 kolby kukurydzy łyżka masła pół łyżki cukru wykałaczki Wykonanie: 1. Kukurydzę oczyszczamy, myjemy
Pasja SmakuCo jakiś czas mam chęć powalczyć z wagą i ciężkimi domowymi obiadami - dlatego zamiast kotletów z piersi kurczaka, ziemniaków i mizerii postanowiłam przygotować sobie wersję light
Pasja SmakuNigdy wcześniej nie jadłam kuskusu. Podchodziłam do niego jak przysłowiowy pies do jeża. Na szczęście w końcu przekonałam się i ... jest super! Kolejne opakowanie już zakupione
Pasja SmakuInspiracja: któryś program kulinarny - salsa była trochę inna, ryba inna, a do tego gotowana. Ja, żeby uszczęśliwić wszystkich rybkę podsmażyłam na patelni, a z braku czerwonej
Pasja SmakuFestiwal kaszy "Gryczaki 2012" odbył się w dniach 11-12 sierpnia w Janowie Lubelskim. Była to kolejna okazja do spróbowania produktów regionalnych i podejrzenia organizacji
Pasja Smaku