Wiosna, ach to Ty !!! Dziś pierwszy dzień wiosny... i wagaruję troszeczkę. Jakoś tak poddałam się pogodzie, słoneczku i wolałam wyjść na spacer, niż stać
kolorowotorcikowoDekorujecie ciasteczka ? I nie chodzi mi o pierniczki, bo te to wiadomo ;) Ja dekoruję jeszcze przy tzw. okazjach. Na pewno niedługo będę dekorowała
kolorowotorcikowoŁasuchy ? - jesteście ? Dziś polecam torcik kruchy, z musem czekoladowym. Przyznać muszę, że torcik wart jest wypróbowania. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
kolorowotorcikowoCiasto marchewkowe - chyba wszystkim znany placek warzywny na słodko ;) Niby skromny, niepozorny.... a daje wiele możliwości. Były już u mnie marchewkowe muffiny , a teraz
kolorowotorcikowoMuffinki - u nas goszczą bardzo często. A dlaczego ? A no dlatego, ze robi się je ekspresowo. Dodatkowym plusem jest też to, że możemy
kolorowotorcikowoŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Bez niego ani rusz ! Zjadacie ? Czy w biegu wychodzicie z domu, zapominając o śniadaniu? Śniadanie powinno być odpowiednio zbilansowane, nie
kolorowotorcikowoCzy znajdzie się choć jedna osoba, która nie lubi sernika ? Ja sobie nie wyobrażam, że to jest w ogóle możliwe :) Sernik to jedno
kolorowotorcikowoDziś propozycja dla tych, co szukają dań lekki i zdrowych. Chrupiące warzywa, zawinięte w papier ryżowy to przekąska szybka i smaczna. Możecie takie ruloniki zabrać
kolorowotorcikowoZjeść kwiatka ? Owszem - zjeść ! Fiołki wonne, jedne z jadalnych kwiatów, mogą stać się wspaniałą dekoracją waszych wypieków. Wystarczy jedynie garść kwiatów, białko jaja
kolorowotorcikowoTęskno mi za latem, za długimi, słonecznymi, gorącymi dniami. Wiem, wiem - już niedługo ! Żeby poprawić humor przygotowałam słoneczny koktajl ananasowy. Wystarczą dwa składniki, kilka
kolorowotorcikowoPropozycja dla tych warzywo-żernych, aczkolwiek i nosem kręcącym, na słowo "warzywo" także polecam ! Sznycle z kalarepy i selera, w chrupiącej panierce to doskonała
kolorowotorcikowoDziś DZIEŃ CZEKOLADY !!! Czekolada, uwielbiana przez dużych i małych, przez dzieci i starszych... To chyba jeden z najstarszych łakoci znanych światu. Dziś czekolada to
kolorowotorcikowoMazurki to specjalność kuchni polskiej i nieodłączny "element" Wielkanocnego stołu. Mazurek to zazwyczaj kruchy spód, przekładany lub nie - strojnie dekorowany lukrem, kajmakiem, czekoladą
kolorowotorcikowoMazurki Wielkanocne wypieka się w różnych kształtach. Zarówno kwadratowe jak i prostokątne, okrągłe czy owalne, przypominające jajko wyglądają dobrze. Wszystko zależy od nas, naszych
kolorowotorcikowoNa wielkanocnym stole baba musi być ! Baba - babka oczywiście ;) Jeśli lubicie wilgotne ciasto, połączenie ciasta jasnego i kakaowego, polecam zrobić babkę marmurkową. Pyszna jest ! Pamiętajcie
kolorowotorcikowo