Orange curd

Orange curd

Orange curd

Przepis na : deser

Mocno owocowy, aromatyczny, gładki i rozpływający się w ustach. Świetny jako dodatek do deserów i wypieków. Ja mogę go jeść łyżeczką, uwielbiam go. Użyłam go do mini tart. Składniki: 30 g margaryny 80 ml soku z pomarańczy 2 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru Przygotowanie:Z pomarańczy wycisnąć 80 ml soku i przelać przez gęste sitko w celu odsączenia z drobinek pomarańczy. Przelać sok do garnka dodać cukier, podgrzać do temperatury około 50 stopni i wlewać małym strumieniem zmiksowane jajka z żółtkiem. Mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika, 9 kwietnia 2014 10:53:32

Ależ to musi smakować:) Wypróbuję przepis na pewno!

Aguś kulinarnie, 9 kwietnia 2014 11:39:56

Ale kusisz!!!

Justyna Żak, 9 kwietnia 2014 11:46:05

świetne są te kremy, ja bardzo lubię lemon curd

JoannaD, 9 kwietnia 2014 11:50:06

Przepyszny...

Magdalena Cendrowska, 9 kwietnia 2014 14:55:14

Świetny pomysł! Pyszności :)www.brulionspadochroniarza.pl

Renata Walczak, 9 kwietnia 2014 17:47:01

świetny przepis -wart wypróbowania:)

Natalie, 9 kwietnia 2014 18:37:01

Lemon curd znam i jadłam, takiego jeszcze niestety nie ;)

Krystyna Boner, 9 kwietnia 2014 19:04:47

Pięknie wygląda. Składniki fantastyczne, więc ja chyba też jadłabym go łyżkami :)

basjula, 9 kwietnia 2014 22:56:33

Uwielbiamy lemon curd....więc wyobrażamy sobie smak orange.... o matko! niebo w gębie :)

Kaś, 10 kwietnia 2014 19:04:35

jaki kolor i konsystencja! znakomity