Słodko-kwaśna brukselka

Słodko-kwaśna brukselka

Słodko-kwaśna brukselka

Gorzkawy smak brukselki wielu może zniechęcić do tego zdrowego warzywa. A szkoda, bo to samo zdrowie. Aby zachować całe jej bogactwo, najlepiej oczywiście byłoby zjadać ją na surowo, poszatkowaną cieniutko i dodaną do innych warzyw. Na ogół jednak brukselkę jadamy  już po ugotowaniu, z dodatkiem przyrumienionej bułki tartej i masła. Może warto skusić się na nową wersję brukselki, np z parmezanem w piórka, podsmażonym boczkiem czy orzechami. Można ją również upiec w piekarniu, będzie wtedy bar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Natalia, 3 kwietnia 2014 15:29:59

Kasiu jak zawsze na Twoim blogu...PYSZNIE :))))

Kasia Selaszuk, 3 kwietnia 2014 20:00:11

Natalia, smack!! Jak będziesz miała okazję, to spróbuj, bo wyjatkowa)))))