przepis na sernik - 8000 przepisów (strona:122/534)

Sernik bez spodu w czekoladowo -pomarańczowej polewie 178

pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C . Po 15 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 150'C i piec jeszcze godzinę i 15 min. Wyłączyć piekarnik  , a sernik wyjąć dopiero po ok pół godzinie . Schłodzić kilka godzin w lodówce. Masło , cukier , kakao i śmietanę umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu aż masło i cukier(...)zdjąć polewę z ognia. Sok z pomarańczy zagotować , dodać do niego żelatynę i mieszać ,aż się całkowicie rozpuści.Dodać do polewy i wymieszać  , Po lekkim przestudzeniu polać polewą sernik . Posypać pozostałą skórką pomarańczową . Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik z gotowanym budyniem 155

Wiaderko twarogu czekało na wykorzystanie od jakiegoś czasu, aż w końcu trza było coś zrobić...tylko co?..no , oczywiście sernik, tylko jaki? mam zapisanych sporo przepisów na serniki do wypróbowania, ale wczoraj znów szperałam(...)necie i tutaj  znalazłam sernik z gotowanym budyniem..Do masy serowej dodaje się ugotowany budyń i jeszcze dodatkowo budyń w proszku..no i jeszcze kilka innych składników..Sernik wyszedł pyszny, polecam..ja na pewno jeszcze kiedyś zrobię, tylko zmniejszę ciut  ilość ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego

Moje domowe kucharzenie
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 154

założenia, rok w rok, namawiali mnie wszyscy imprezowicze. Jeśli zaś chodzi o przepis na moje ulubione danie, to nie będzie to sałatka. Ostatnio moim numerem jeden jest mój autorski sernik wytrawny z boczkiem, gruszką, orzechami włoskimi, serem z niebieską pleśnią i szpinakiem. To fantastyczne, niebanalne i bardzo eleganckie danie, które zaskakuje swoim fenomenalnym smakiem zarówno na ciepło(...)boczek, ser z niebieską pleśnią oraz orzechy włoskie. Całość wylewamy do tortownicy. 4. Pieczemy około 80-90 minut w temperaturze 170 stopni (grzanie góra-dół). W połowie pieczenia posypujemy sernik płatkami migdałowymi. Jeśli chcemy spróbować sernik na ciepło, to przed pokrojeniem musimy odczekać co najmniej 15 minut, gdyż sernik będzie się rozpadał. Jeśli serwujemy go na zimno

W mojej kuchni
sernik "banan w czekoladzie" 154

Kremowa warstwa serowa o mocno kakaowym smaku, na niej pieczone banany z odrobiną galaretki i duża ilość czekoladowej polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao 1 opakowanie budyniu czekoladowego  6 jajek 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru(...)kakao, olej i budyń. Zmiksować. Na końcu delikatnie domieszać pianę z białek. Przelać do foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170* i piec około 50 minut. Na upieczony sernik położyć całe banany i piec jeszcze około 10-15 minut. Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i kiedy zacznie tężeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Izaura 244

jest powiedzieć dlaczego… Ciasto jak najbardziej polecam, głównie osobą które mają już jakieś doświadczenie w kuchni. Nie radziłabym zaczynać przygody z pieczeniem od tego sernika, ponieważ można się szybko zniechęcić. To może nie jest bardzo zachęcająca recenzja, ale szczera – ja wolę wiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać:) Udanych wypieków! Czas wykonania: 2 h (+ około(...)masą serową 10. Wylać masę na ciasto 11. Wystudzone ciasto polać polewą i posypać kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik Izaura Artykuł Sernik Izaura pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z kokosem i mango 141

Sernik to według mnie najlepsze ciasto na świecie. Uwielbiam odkrywać nowe smaki serników. Dziś przedstawiam połączenie kokosu i mango, które okazało się bardzo smaczne. Sernik bardzo szybko zniknął... oby w Waszym domu było tak samo :-)  Do kawałka sernika, a może dwóch, filiżanka pysznej kawy i ja się rozpływam... nie mogłabym żyć bez słodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto(...)pieczemy w temperaturze 170 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni. Kokosowa kruszonka: Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy nią ciasto po 30 min pieczenia sernika. Upieczony sernik chłodzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na drugi dzień

kulinarne odsłony pati
Sernik z rodzynkami, kaszą manną i wiórkami kokosowymi 204

waniliowy Delecta 5 jajek 3 łyżki kaszy manny 1 kisiel cytrynowy Delecta kilka kropli olejka cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju 1 szklanka mleka przyprawa do sernika Delecta 10 dkg rodzynek 2 łyżki wiórków kokosowych Do posmarowania: masa krówkowa posypka kolorowa Delecta Decorada Margarynę dajemy do garnka, roztapiamy i studzimy. Herbatniki rozkruszamy i dodajemy wystudzoną margarynę, mieszamy(...)koniec dajemy ubite białka i rodzynki i delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Jak sernik wystygnie to smarujemy go masą krówkową i posypujemy kolorową posypką Delecta Decorada . SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 184

świąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki(...)Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie ale po wystudzeniu nieco opadnie. Ostudzony sernik wyjąć z blaszki i zdjąć papier. Delikatnie podważając łopatką przenieść na paterę.  Pomarańcze obrać i pokroić na półplasterki, ułożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7468

jednaj dodajemy czekoladę, a do drugie wiórki kokosowe. Oprócz mas potrzebne będą jeszcze herbatniki i dowolna polewa. Ciasto naprawdę mało męczące Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO Sernik tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu Świąt. Tutaj prezentuje go w odmianie tiramisu, czyli jest to propozycja dla wielbicieli tego(...)trzeba go piec, ale coś za coś. Piec nie trzeba, ale trzeba użyć żelatyny. Wiem, że nie każdy ma do żelatyny dobre podejście To był akurat mój pierwszy sernik na zimno i wyszedł rewelacyjnie, dlatego serdecznie polecam. Przepis znajdziecie TUTAJ PRZEKŁADANIEC CHAŁWOWY NA HERBATNIKACH Ciasto chałwowe do pieczenia Nie mogło tutaj zabraknąć jednego z moich ulubionych składników, czyli chałwy

Relaxtime
SERNIK CHAŁWOWY 164

Sernik chałwowy to sernik idealny i perfekcyjny pod każdym względem. Jego konsystencja jest kremowa, a wręcz aksamitna, bez grudek. Nie jest przesłodzony, jest stonowany. Czekolada idealnie współgra z masą chałwową. Nie wiem jak wy, ale ja z chałwą mam dobre wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze były te z puszek lub na wagę. Jest to także wspaniały dodatek do wypieków(...)Sernik może być podawany na różnych uroczystościach np. urodzinach, bo szybko zniknie z powodzeniem. I właśnie taka okazja nadeszła, ponieważ Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie obchodzi swój 3 jubileusz i z tej okazji, chciałam życzyć dalszych sukcesów, by gotowanie zawsze przynosiło radość, a smutki i stres poszły w zapomniane, by gotowanie było dobrą zabawą zachęcając i udowadniając, że czas

Kuchnia Paulettes
Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 492

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto aksamitne i delikatne w smaku to ten właśnie sernik. Połączenie sera, białej czekolady i delikatnej śmietanki   smakuje wybornie. Kakaowy spód fajnie łamie smaki więc wszystko się pięknie uzupełnia. Może jest tu sporo kalorii ale czy warto je liczyć kiedy smak jest tak niebiański;). Zapraszam… Normal(...)ciasto czekoladowe. Wylać na to masę sernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 80 minut funkcja góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik tak na 10 minut. Następnie wyjąć sernik i po zupełnym jego wystudzeniu wstawić do lodówki na min.4 godziny.  Na koniec sernik polać białą czekoladą - W garnku

Kubki smaku
pyszny,aksamitny sernik pieczony czarno-biały na cieście kruchym... 172

żółtka 7 sztuk, cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 1/2 łyżeczki, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mąka ziemniaczana 2 łyżki, kasza manna 1 łyżka, kakao 2 łyżki składniki do sernika o temperaturze pokojowej = zimną margarynę i pozostałe składniki mikserem wyrobić na ciasto, zawinąć w folię i do lodówki na 1 godzinę, białka zostawić do sernika do ubicia piany twaróg chudy(...)masę na podpieczone spody wyłożyć jasną masę serową, na wierzch wyłożyć masę z kakao, piekarnik na 180C, grzanie góra/dół i piec około 60 minut, do suchego patyczka, serniki w foremkach dobrze wystudzić - sernik jest bardzo delikatny, aksamitny, smaczny, smakował kolegom z pracy męża.............SMACZNEWGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z piernikami i polewą śmietanowo-cynamonową 111

pierniczki wylać resztę masy serowej. Podniosą się one do góry, ale będą przykryte warstwą sera. • Wstawić do 240 st.C na 10 minut. Następnie przykryć sernik folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 30 minut. • Śmietanę wymieszać z syropem i cynamonem, wylać na sernik i piec(...)przykrycia jeszcze przez 15 minut. • Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić na 30 minut. • Wyjąć z piekarnika, po ostygnięciu zdjąć z sernika obręcz tortownicy. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. • Przed podaniem posypać ozdobnie ciemnym kakao przez sitko. Ja użyłam gotowego szablonu świątecznego. Jeśli nie macie

To co kocham
Sernik kawowy 145

polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki śmietanki(...)zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut. • Po wystygnięciu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. • Przed podaniem udekorować cukierkami

To co kocham
Ciasto tortowe z serem 167

masy serowej. • Wbijać po jednym jajku i żółtku do masy serowej delikatnie mieszając bez zbytniego napowietrzania. • Na koniec wsypać budyń i mąkę ziemniaczaną. • Upiec sernik w takiej samej blaszce jak biszkopt, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w temp 180 st.C przez 50 minut, wystudzić w blaszce. Masa budyniowa • Zagotować(...)deseczkę lub tacę i zalać połową gorącej masy budyniowej. • Przykryć blatem biszkoptowym, położyć drugą deseczkę i odwrócić do góry nogami obie warstwy tak, aby sernik był na wierzchu. • Na sernik wylać drugą część gorącej masy i przykryć drugim blatem biszkoptowym. Polewa czekoladowa • Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać ze śmietanką delikatnie

To co kocham