przepis na schab - 3000 przepisów (strona:88/200)

Restauracje w Poznaniu: Maniok 167

kucharzowi udało się stworzyć bardzo smaczne, aromatyczne danie. Zdecydowanie połączył te smaki w sposób niezwykły. Ta niesmowita zupa całkowicie skradła moje serce. Drugim daniem wybranym przeze mnie był grillowany schab z pieczonym ziemniakiem i sałatką z ogórka w sosie musztardowym. Porcja całkiem spora, prezentująca się niezwykle estetycznie. A smak? Schab pychota, sam rozpływał się w ustach, a ziemniak i sałatka

Kolizje Smaków
Forszmak 257

papryka czerwona. Danie można  podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie ponad 200 innych przepisów. Zapraszam i polecam! Składniki 350 g schabu bez kości 1 kiełbasa (dałam podwawelską) 2 łyzki masła klarowanego 2 szklanki wody 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 średnie marchewki 1 czerwona papryka 3 ogórki(...)kiszone 2 liście laurowe 3 ziela angielskie papryka słodka sól pieprz Schab pokroić na plastry około 0,5 cm grubości, a następnie pokroić je na mniejsze kawałki. Masło rozgrzać w rondlu, a następnie obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony. Kiełbasę pokroić na plasterki i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka

O kuchni z uczuciem
Roladki schabowe w kapuście pekińskiej 148

obróbki termicznej rozpadnie się. Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Schab Kapusta pekińska Pieczarki Szynka szwarcwaldzka Sól Pieprz Pomidory krojone z puszki Masło klarowane Wykonanie: Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy ( tyle liście ile kotletów ) i zanurzamy ( na kilka minut ) w gorącej wodzie(...)stały się elastyczne. Schab kroimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy kotleta na niego układamy kapustę pekińską ( przed ułożeniem kapusty warto ściąć część twardą kapusty ). Zwijamy w rulonik. Na koniec obwijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy roladki i dusimy

Smaki Ewy
Mielonka z indyka i papryki z szynkowaru 153

konsystencję przyrządzonych wędlin, a przede wszystkim za zdrowie. Nie ma nic lepszego niż mięsko przyrządzone bez chemii, z ulubionymi przyprawami. Do tej pory w szynkowarze robiłam filet z indyka , schab z majerankiem i schab ze śliwką , dziś pokusiłam się o mielonkę z indyka z dodatkiem papryki. Wyszła przepyszna, musicie koniecznie spróbować! 0,5 kg. udźca z indyka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Schabowy wachlarz z orzechami i brzoskwiniami. 153

obiadu jak i na kanapki. A poczucie ,że zrobiłam je sama a nie kupiłam w sklepie  jest bardzo fajne... Polecam i Wam!   Składniki; ok. 70 dag schabu bez kości   Składniki marynaty; 1/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżeczki rozmarynu Skworcu 2łyżeczki majeranku Skworcu 2 łyżeczki marynaty klasycznej do mięs 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu(...)nadzienia; 4 łyżki orzechów laskowych (wcześniej posiekanych)  Skworcu 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu 3 łyżki startego sera żółtego 10 dag suszonych brzoskwiń  Skworcu   Przygotowanie; Schab myjemy, osuszamy a następnie nacinamy wzdłuż w 3 miejscach - tworząc wachlarz. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią dokładnie mięso. Wkładamy do pojemnika, przykrywamy i odstawiamy do lodówki

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa ostro-kwaśna 167

chińska zupa ostro-kwaśna. Doprawcie ją według Waszego gustu i smaku, powinna być zdecydowanie kwaśna i pikantna, Smacznego 👌. Zupa ostro-kwaśna Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g schabu 1000 bulionu 1 marchewka 2 grzybki mun garść pędów bambusa garść kiełków sojowych 1 jajko szczypiorek opcjonalnie  kolendra meksykańska   (t hai parsley) 2 łyżki jasnego sosy sojowego(...)chili sól pieprz  Wykonanie: Grzybki zalewamy gorącą  wodą, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, a grzybki kroimy w cienkie paski. Pędy bambusa również. Schab kroimy w cienkie paski, a marchewkę w słupki. Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy mięso, marchewkę i bambusa. Gotujemy przez 5 minut. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, mąkę, chili i przyprawy

Kulinarne przygody Gatity
Domowy schab wędzony 163

Schab wyszedł soczysty, pyszny w smaku o wspaniałym aromacie. składniki 3 x 1,5 kg schabu wieprzowego 250g peklosoli lub 30 dag peklosmaczku .tradismak kilka ząbków czosnku kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych 10 ziarenek pieprzu kolorowego około 5 litry wody Wykonanie Mięso dokładnie myjemy,odciskamy z wody,osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy solankę

Kulinarne pyszności Molki
Domowy schab wędzony 221

jeszcze bardziej mnie motywuje. Za każdym razem coś zmieniam i tak mamy nowy przepis. Mięso najlepiej kupować w zaufanym sklepie i powinno być bardzo świeże. Pamiętacie o tym. Domowy schab wędzony jest pyszny, soczysty o cudownym aromacie. składniki 2 x 1,5 kg schabu

Kulinarne pyszności Molki
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem 124

Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki.Pomyślałam dwa w jednym będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi?? Składniki : schab 300 g pierś z  kurczaka 300 g koperek pęczek 1.1/2 szklanki wywaru z rosołu sól i pieprz do smaku foremka aluminiowa o pojemności 500 ml czosnek sprasowany 4 ząbki   Wykonanie: Jak wspomniałam wcześniej najpierw(...)zrobiłam obiad. Jak pewnie się domyślacie był to rosół na piersi z kurczaka i schabie wieprzowym.Rosół ugotowałam nie mięsku i włoszczyźnie. Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.Dodałam wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek. Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności

Różowa kuchnia
Kapuśniak inaczej 207

pomysł na tą zupkę, oczywiście pokręciłam i zrobiłam z innego mięsa, ale wyszła super. Następnym razem zrobię tak samo jak mi mówiła :), oczywiście podzielę się z Wami tym przepisem. Schab pokroić w cienkie słupki i włożyć do garnka. Następnie wlać wodę, dodać pokrojoną w kostkę marchew i korzeń pietruszki. Kapustę pokroić drobno, z papryki i chilli usunąć błonki i nasionka

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z pieczarkami i serem 1867

które przepis znajdziecie tutaj: Kremowe tłuczone ziemniaki oraz surówkę z rzodkwi – zobacz przepis tutaj: Surówka z białej rzodkwi Roladki schabowe z pieczarkami i serem – Składniki: 480g schabu (6 plastrów) 250g pieczarek 1 duża cebula […] The post Roladki schabowe z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybka zupa pomidorowa o odrobinie innego smaku 113

obrać i pokroić drobno.Dodać do garnka i obsmażyć na blado złoty kolor. Uważać żeby nie przypalić, ma być tylko zarumieniona. Dodać pastę harissa i pokrojony w cienkie paski schab,marchewki pokrojone w małą kostkę, wymieszać. Smażyć aż schab straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, wywar warzywny.Dodać ciecierzycę z puszki. Dokładnie wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać kminek

Kuchnia Pokoleń
Dietetyczne kotlety schabowe - pieczone / bez smażenia / bez oleju 873

sklepie mięsnym kotlety już roztłuczone w maszynie (ważne by nie rozbijać ich zbyt cienko, wtedy będą suche i twarde), w domu ciężko uzyskać taki efekt. 4 grube plastry schabu 150ml jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1. Schab rozbijamy

Szefowa kuchni
SCHAB W SEROWEJ PANIERCE 214

schabowe potrafią się znudzić.Jest jednak tyle sposobów, na urozmaicenie ich smaku, że za każdym razem mogą smakować jeszcze lepiej. Dziś coś dla wielbicieli sera, gruba serowa panierka ..i schab. Składniki: 8-10 plastrów schabu 2 jajka 10 dag sera żółtego w kawałku 10 dag sera mozzarella w kawałku sól,pieprz bułka tarta ok. 3/4 szklanki Wykonanie: Każdy kotlet rozbijamy

Z Majeczką w kuchni
Młode kartofelki z koperkiem i schab w sosie musztardowym 143

Świetnie smakuje z młodymi ziemniakami z koperkiem;) Schab idealny na elegancki obiad. Przygotowuje się go dosyć szybko i dość szybo znika;) Składniki: kotlety schabowe około 1-1,5 cm sól i pieprz do smaku  2 łyżki mąki olej do smażenia  sos: 300 ml śmietanki 30 %  2 łyżki musztardy czosnek 1 ząbek  1 łyżeczka natki pietruszki(...)pieprz do smaku  Przygotowanie: Kotlety rozbijamy za pomocą tłuczka ale nie powinny być zbyt cienkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy schab z obydwu stron na rumiano. Następnie odkładamy na talerz. Na tą samą patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy musztardę, czosnek, zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok, który wypuściło usmażone mięso

Życie zaczyna się w kuchni