przepis na schab - 3000 przepisów (strona:74/200)

Schab w sosie koperkowym 154

Pyszne, aromatyczne i miękkie kawałki schabu otulone sosem kremowo-koperkowym. Po za tym poniższe danie idealnie komponuje się z serkiem naturalnym. Pycha! Warto dodać, że duszone mięso jest naprawdę pyszne, ponieważ podczas jedzenia  rozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego Apetina(...)oleju. Mięso obtoczyć w mące i przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie do tego samego garnka wlać wodę (tyle, aby przykryła mięso). Dusić na małym ogniu, aż schab będzie miękki. W międzyczasie śmietanę wymieszać z serkiem kremowym Apetina oraz posiekanym koperkiem, a następnie powoli dodawać do niej wywar w garnka. Przygotowaną zawiesinę wlać do garnka. Gotować jeszcze kilka

Ugotować
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem 176

Dziś przedstawiam Wam kolejną propozycję obiadową. Połączenie schabu z kapustą dało wspaniały efekt końcowy. Potrawa jest bardzo smaczna, warto ją przygotować. SKŁADNIKI: ½ kg schabu bez kości, ½ główki kapusty, 1 cebula, 1 pomidor, sól, pieprz, oliwa, masło. PRZYGOTOWANIE: Schab kroję na porcję, rozbijam na cienkie kotlety. Oprószam solą i pieprzem. Podsmażam na oliwie. Kapustę szatkuję. Gotuję 5 minut w osolonej wodzie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Schab parzonay z dodatkiem majonezu do chleba 339

dzisiaj bez obaw mogę go szczerze polecić. Domowa wędlina, to jest to, co w domu bardzo lubimy i robimy dosyć często. A tutaj jeszcze inny przepis na  parzony schab do chleba , który również polecam. Składniki: 1,5 kg schabu b/k Przyprawy: 3 łyżki majonezu 1,5 łyżki soli  3 łyżeczki majeranku 3 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyzeczki grubo(...)kulek ziela angielskiego 4 liście laurowe ok 2,5 l zimnej wody Sposób przygotowania: Do garnka przełożyć majonez i zalać go wodą. Dokładnie rozmieszać, dodać wszystkie przyprawy i schab. Przykryć, zagotować i  od tego momentu gotować na małym ogniu przez 5 minut.  Po tym czasie mięso odstawić na 12 godzin, po czym czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie

Gosia gotuje
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 261

Takie nadziane rolady podawano w okresie świątecznym lub na dużych uroczystościach typu wesela. Moja propozycja kaszubskiego mięsiwa. A może takie mięsko przyrządzicie na zbliżającą się Wielkanoc? 0,8 kg schabu wieprzowego 250 g mięsa mielonego z indyka 200 g zupy pieczarkowej 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do wieprzowiny 10 plastrów boczku wędzonego Olej(...)skropienia Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry około 1,5 cm. Rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy

VioletoweKucharzenie
Schab w piwnej marynacie 217

życiu towarzyszyło Wam szczęście i satysfakcja, byście każdego dnia byli zadowoleni z tego co osiągnęliście. Życzę też miłości, tej jedynej, prawdziwej i niepowtarzalnej! :) Składniki: 0,5kg schabu szklanka piwa 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżka ketchupu łyżka musztardy łyżeczka soli łyżeczka majeranku rozmaryn pieprz Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Schab myjemy i kroimy na plastry, przekładamy do miski(...)stopniach, pod przykryciem. Proponuję podać z frytkami. Przepis pochodzi ze strony  Magiel Kuchenny . Oprócz dzisiejszego święta mamy też Studencki Wtorek :)  Z podanych składników wychodzi 6 porcji. Rozliczenie: Schab- ok 7zł Piwo ( u mnie Książęce ciemne łagodne)- 2,5zł Reszta dodatków ok. 3zł Frytki- 1000g- ok.7zł Po podliczeniu całość kosztuje  19,50zł. Dzieląc na 6 porcji otrzymamy

Czerwona Porzeczka
Cygara schabowe w sosie cebulowym 219

Moje potrawy są proste, jednakże smaczne i dobrze doprawione. Tym razem schab w cebulowym sosie, czyli pomysł na pyszny obiad. 500 g schabu Keczup pikantny Sól Pieprz 4 cebule 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki Mąka do obtoczenia 1 szklanka wody Schab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy keczupem. Zwijamy bardzo ciasno

VioletoweKucharzenie
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 224

Składniki :                     Na 5 porcji 60 dkg schabu bez kości 15 dkg grzybów ( pieczarki, borowiki lub inne ) 250 ml śmietany 18 %  ( 1/2 szklanki ) Propozycja podania. 2 średnie cebule 1 - 2 łyżki świeżego mleka majeranek sól  pieprz czarny mielony olej(...)papryka czerwona słodka mielona Sposób wykonania :  Grzyby myjemy, kroimy na cienkie plasterki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia. Cebulę kroimy na plastry. Schab porcjujemy na plasterki, lekko tylko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni, odkładamy

Przepisy i porady kulinarne
Rolada schabowa z pieczarkami, papryką i jajkiem 155

Prosta w wykonaniu, kolorowa, krucha  i smaczna rolada schabowa z pieczarkami, paprykami oraz jajkiem. Sprawdzi się na domowych uroczystościach, ponieważ wygląda efektownie. 1,2 kg schabu wieprzowego 200 g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 jajka Przyprawa do wieprzowiny Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 2 ząbki czosnku Schab kroimy wzdłuż dłuższego boku(...)plastry, dodajemy do cebuli. Dusimy do miękkości. Papryki kroimy w kosteczkę, smażymy na osobnej patelni. Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Siekamy w drobną kostkę. Rozcięty schab przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz słodką czerwoną papryką. Po całości kolejno układamy pieczarki z cebulką, papryki oraz jajka. Zwijamy do środka, staramy się aby rolada była dość ścisła. Obwiązujemy

VioletoweKucharzenie
Pieczone mięsa: karczek, boczki, schab ze śliwką 233

przyprawy takie jakie najbardziej lubimy. Zresztą nie tylko Święta, to czas gdy pieczemy własne wędliny, bo robimy je dosyć często, choć oczywiście w mniejszych ilościach. ; Składniki : 1 kg schabu 1,2 kg boczku bez skóry do zwinięcia 0,8 kg boczku ze skórą i żeberkami 1 kg karczku 1 kg szynki  wieprzowej b/k Marynata : 2 duże główki czosnku(...)godzinach obróciłam mięso na drugą stronę i ponownie natarłam marynatą z dna naczynia.Tak postępowałam przez kolejne 3 dni. Po tym czasie mięso było gotowe do pieczen ia. Schab i szynkę upiekłam w rękawie, boczki i karczek bezpośrednio na blasze wysmarowanej smalcem.Czas pieczenia 1.5 godziny w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na  180 st.C Czas peklowania odgrywa ważną rolę zwłaszcza

Gosia gotuje
Chińskie paski schabu 409

będę mogła nazwać gotowaniem ;)) wydawało mi się abstrakcyjne. Wok! Moje odkrycie poprzedniego roku! a dania "chińskie" okazują się nie tylko banalnie szybkie w przygotowaniu, ale i jakie smaczne!! Paski Schabu na sposób chiński: SKŁADNIKI: 30 dkg schabu wieprzowego pół czerwonej papryki 1 marchewka 1 ostra papryczka chili "garść" pędów bambusa w zalewie "garść" chińskich grzybów "mun" około 5 łyżek sosu(...)nagrzany wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie po kolei wrzucać składniki od najtwardszych i potrzebujących najdłużej się smażyć, cały czas mieszając; w tym przypadku kolejność wygląda następująco: 1. schab 2. marchewka i papryka 3. grzybki, bambus, chili Smażenie całości trwa nie dłużej niż 7 minut, po tym czasie wlewamy sos sojowy a następnie roztwór z mąki ziemniaczanej i wody

smacznieinatemat
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 175

cytryny i kolendry daje ciekawy efekt, który na pewno jeszcze nie raz odtworzę. Polecam przede wszystkim osobom znudzonym tradycyjnymi obiadkami. Z kaszą jaglaną i surówką smakowało bardzo dobrze! 360g schabu w plastrach 2-3 łyżeczki mąki Marynata: sok z całej cytryny 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki suszonej mięty(...)mnie suszona od Przyprawy Świata Gdynia sól, pieprz 1. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy sok z cytryny, olej, sos sojowy, czosnek, kolendrę i miętę (w przypadku świeżej - posiekaną). Schab myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy mięso do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab

Szefowa kuchni
Schab na zimno 126

obawiam, kiedy przygotowuję pieczeń w całości, czy na pewno będzie wystarczająco soczysta i miękka. No i przeraża mnie czas przygotowania. Wczoraj jednak mit o długim gotowaniu został obalony. Polecam SCHAB GOTOWANY , aromatyczny, miękki i kruchy. Dzięki Kamila za przepis. SKŁADNIKI: 1,5 kg. schabu 0,5 szkl. soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki majeranku 6 szt. ziela angielskiego 3 ząbki(...)czosnku 2 liścia laurowe Pamiętajcie, że zawsze możecie doprawiać według swojego gustu, swoimi ulubionymi przyprawami. WYKONANIE: Sól, pieprz, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek- wymieszać natrzeć schab i odstawić na 3 godz. Zalać wodą i gotować 3-5 min. zostawić w tej wodzie do dnia następnego. Następnego dnia gotujemy 3 min. , zostawiamy w wodzie do wystygnięcia i GOTOWE! SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Schab po staropolsku 102

Rozmroziłam duży kawałek schabu. Z części zrobiłam tradycyjne schabowe, ale zostały mi jeszcze 4 kotlety. W międzyczasie byłam w sklepie i natknęłam się przypadkiem na   "przyprawę staropolską do mięs" (KNORRa). Z czystej ciekawości kupiłam ją i zrobiłam schab po staropolsku. Podałam z  zapiekanymi ziemniakami i buraczkami na zimno. Najwięcej czasu zajmuje marynowanie mięsa. Trwa to ok. dwóch godzin(...)dzięki temu mięso jest kruche. Można nie marynować, ale wówczas schab będzie suchy - przetestowałam to: dzisiaj robiłam bez marynowania, nie wkładałam do lodówki, tylko od razu włożyłam do piecyka. Jak dla mnie było zbyt suche. Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości przyprawa staropolska do mięs (u mnie KNORR) 4 łyżki oleju Mięso umyć, odciąć ewentualne błonki i delikatnie ubić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab w majeranku 127

już kolejny przepis na Naszym blogu na domową wędlinę. Schab w majeranku jest bardzo prosty do wykonania, zawsze się udaje i wychodzi bardzo smaczny.  Schab w majeranku SKŁADNIKI: 1 kawałek schabu -ok 1 kg  sól  majeranek  kilka ząbków czosnku Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Mięso nacinamy, tworząc małe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania