miękkości.Paprykę konserwową pokroić w kostkę lub paseczki i połączyć z posiekanym porem i kukurydzą, przyprawic olejem , solą i pieprzem .Pod koniec duszenia mięsa dodać rodzynki.Dusić do miękkosci.Schab podawac z kasza,sałatką lub makaronem.Smacznego.Podajemy sok grejpfrutowy do popicia
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicoś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu.. schab, polędwica sól, zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka mąka, jajka i bułka tarta , ser żółty do panierki Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać
Moje domowe kucharzeniemenu. Ja przygotowywałam ją z podwójnej porcji, zajadałam ją kolejne 3 dni, nic nie straciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta
Smaczne Zdrowełopatka pieczona Chyba wszyscy lubimy soczyste mięsne pieczenie, dlatego dziś przedstawię przepis na pieczoną łopatkę. O ile wszyscy przywykliśmy do tego że pieczemy szynki, schaby, czy karkówki to większość podchodzi do łopatki dosyć podejrzliwie. Moim zdaniem całkowicie niesłusznie ponieważ pieczeń z ładnie wykrojonej wieprzowej łopatki, delikatnie poprzerastana tłuszczem, będzie daniem które z pewnością przypadnie do gustu domownikom. składniki na danie
Miód i pieprzzmienić, by pierś była soczysta, aromatyczna a nie sucha jak płyta wiórowa. Postanowiłam, że zamiast upiec ją tradycyjnie w piekarniku wykorzystam testowaną już wcześniej przeze mnie przy schabie i łososiu azjatycką metodę wędzenia mięsa w woku. I jak myślicie czy udała mi się ta sztuka? Pewnie że tak. Mięso było delikatne, wilgotne i w końcu mogłam je z przyjemnością zjeść
Bernika - moj kulinarny pamietnikjest robiony z cielęciny ciętej bez kości. Ściśle rzecz biorąc nie ma więc czegoś takiego jak Wiener Schnitzel z wieprzowiny, chociaż przyrządza się i podaje analogicznie przyrządzoną potrawę ze schabu wieprzowego. Wówczas mówi się o czymś takim jak Schnitzel Wiener Art (sznycel po wiedeńsku ) czy Wiener Schnitzel vom Schwein (sznycel wiedeński z wieprzowiny ). Warto uczulić się na tę niby subtelną
Kulinarna PokusaSzybka i pyszna zupa ogórkowa z ziemniakami. Do jej przyrządzenia można użyć bulionu ugotowanego np. na kościach od schabu. Składniki: 2 l bulionu mięsnego 1 szklanka wody z kiszonych ogórków 300 g ogórków kiszonych 1 marchewka 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki posiekanego koperku 5-6 dużych ziemniaków sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy
Na Ciasteczkowych Papierachogórki (korniszonki) 4 plastry żółtego sera tupu Gouda 2 duże liście sałaty lodowej około 1/2 -3/4 łyżki prażonej cebulki sos czosnkowy Roleski 2 plastry ulubionej wędliny (u mnie schab wędzony parzony) 1 tortilla pszenna Przygotowanie Na tortillę układamy 4 plastry żółtego sera, tak aby pokryć cały placek. Na wierzch kładziemy porwane w rękach liście sałaty (znów zakrywamy całość). Ogóreczki
Słodkie okruszkiBył już przepis na szynkę , był i 10 minutowy schab . Przyszła pora na sprawdzenie jak uda się karkówka. Zmieniłam nieco przyprawy, dodałam chili gdyż chciałam aby wędlina była trochę ostrzejsza. Pierwszy raz robiłam karkówkę zgodnie z przepisem, czyli 5 minut gotowania. Okazało się jednak, że przy tłustych fragmentach mięso nie do końca było sparzone jak trzeba. Następnym
Stare Garymaśle, z boczkiem, jajkiem w koszulce i sosem berneńskim zupa z białych warzyw (ziemniak, cebula, szparag) polędwiczka z puree z soczewicy, z warzywami pęczak z ziołami i warzywami ze schabem deser... pierożek z ciasta filo, z musem z jeżyn i twarożkiem z biała czekoladą
Dzieje kuchennej Wiewiórygdyż te proste, tanie dania były również smaczne! Powiem jednak, że kiedyś kiełbasa mielonka, czy mortadela była dużo bardziej smaczniejsza. Obecnie taka kiełbasa jest tania i mniej wartościowa niż schab, a ten przepis na kiełbasę w panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 7 jajek 6 łyżek groszku z marchewką 5 plasterków wędliny (u mnie schab pieczony) łyżka posiekanej pietruszki 5 łyżek mleka łyżeczka masła zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Groszek z marchewką osączyć z zalewy, wędlinę pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Jajka roztrzepać w misce, dodać mleko, zioła, groszek z marchewką oraz szynkę. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać
magiczna kuchnia Kasihigher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 2 większe piersi z kurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab) 4 plasterki żółtego sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia papier do pieczenia lub naczynie żaroodporne * dobrze dobrany rodzaj sera
Słodkie okruszkiserowym z warzywami .Pamiętajcie,że warzywa im krócej podsmażacie na patelni ,tym są smaczniejsze. Brokuł odstał 5 minut we wrzątku ,był idealny. Składniki : dla dwóch osób 2 kawałki schabu ,lub więcej ,zależy ile zjecie 200 g pieczarek mała cebulka 150 ml śmietany 18 % pieprz ,sól ser twardy ,ulubiony brokuł ,kilka różyczek Kotlety oprószyć ulubionymi przyprawami i przesmażyć na patelni
Ladylaura.pół, lub na ćwiartki. Na rozgrzaną patelnię, włożyć miód a następnie pietruszki. Smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Dodać masło. Obsmażyć pietruszki ze wszystkich stron na maśle. Podałam ze schabem z dzika w sianie i puree ziemniaczanym z orzechami włoskimi . zastawa
królestwo garów