Chyba najwięcej wysiłku wkładam w przygotowanie śniadania. Z założenia ma być pysznie, zdrowo i najczęściej na słodko, choć cukru do swoich śniadań nie dodaję. Rano
Cynamonowe szczęścieTruskawki się skończyły, ale na szczęście jest całe mnóstwo innych owoców. W mojej kuchni przyszła kolejka na jagody, oczywiście żeby, nie było że idziemy na łatwiznę
Cynamonowe szczęścieJesień, jesień, ach to Ty, chciałoby się powiedzieć. Jest po prostu bajecznie. Wiem, już się nią tutaj zachwycałam, ale zachłysnęłam się tymi wszystkimi barwami i nie
Cynamonowe szczęścieDziś podzielę się z Wami moim najnowszym wynalazkiem kulinarnym - plackami z kaszy manny. Nie wiem dlaczego ale zawsze uwielbiałam taką tradycyjną kaszkę mannę na mleku. Choć
Cynamonowe szczęścieByły placki z jabłkami, gruszkami, bananem, ale z pomarańczą jeszcze nie. Pokombinowałam trochę z rana i wyszło bardzo smacznie i delikatnie. Zrobienie placuszków zajmuje dłuższą chwilę
Cynamonowe szczęścieOd kilku dni chodziły za mną placuszki. Najchętniej drożdżowe - znacie moją słabość do drożdży! Koniecznie podawane z owocami! Dzisiaj mogę je Wam zaprezentować :) Placuszki drożdżowe
Plate of JoySkładniki: 0,5 l maślanki 1,5 kubka mąki 2 jajka 5-6 średniej wielkości jabłek sok z 1 cytryny syrop z lawendy olej rzepakowy Przygotowanie
Luźna KuchniaSezon truskawkowy powoli dobiega końca , na targach są one coraz droższe … a a wykorzystuję każdą nadarzającą się okazję , by móc się cieszyć ich smakiem.Dziś
Ostra na SłodkoTakie placuszki szybko się robi i świetnie smakują , można podawać je posypane cukrem pudrem lub podawać z konfiturąPlacuszki z czarnym bzem SKŁADNIKI:Ciasto naleśnikowe:2 szklanki
Kuchnia DanusiW sezonie jagodowym często robię takie placuszki na jogurcie i sodzie lub kefirze i proszku do pieczenia. Moja rodzinka uwielbia moje placuszki bo są wyśmienite.Placuszki
Kuchnia DanusiPyszne drożdżowe racuchy z jabłkami - chyba każdy je lubi :)SKŁADNIKI 3 jabłka10g drożdży125g mąki2 jajka200 ml mlekasól2 łyżeczki cynamonucukier puderolej do smażenia PRZYGOTOWANIEJabłka obieramy
Moje Kuchenne RewelacjeAjerkuchy to po śląsku placki, najczęściej takie naleśnikowe. Ajerkuchy to smak mojego dzieciństwa. W każdy piątek, gdy byłam dzieckiem te placki czekały na mnie u babci
Bernika - moj kulinarny pamietnik