Moja dzisiejsza propozycja, to bakłażan w serowej- a dokładnie parmezanowej- panierce z dodatkiem płatków owsianych (które jak najbardziej można zamienić na bułkę tartą- taką wersję robię dla mojego P.).Racuszki są chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, o zaskakującym smaku, a podane z ulubionym sosem i bukietem surówek tworzą zdrowe oraz wartościowe danie, które na pewno Wam posmakuje.Bardzo polecam
Kraina Miodem PłynącaJabłka zanurzać w cieście tak, aby się dobrze nim obkleiły, smażyć na rumiano. Obsypać cukrem pudrem.Uwaga: zamiast w plasterki jabłko można pokroić na mniejsze części, wyjdą wtedy takie mini racuszki na jeden kęs
Kto ugości moich gości?krazki.Rozgrzac na patelni olej.Zanurzac krazki jablek przy pomocy widelca w przygotowanym ciescie i ukladac na patelni ze spora iloscia oleju.Smazyc na rumiano z obydwu stron.Usmazone racuszki odkladac na talerzu wylozonym papierowym recznikiem,by odsaczyc nadmiar tluszczu.Podawac gorace posypane cukrem pudrem.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Krokiety … naleśniki … racuszki … są to dania , które można przyrządzić na setki różnych sposób , mając pod ręką najprostsze składniki! Jak wiecie jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju naleśników i placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące
Ostra na Słodkozawsze mam go w lodówce!Staram się jeść go kilka razy w tygodniu i to nie tylko na „surowo” , ale również w postaci past na kanapki … racuszków np. TYCH … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków.Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie!DO tego pyszny sos żurawinowy …. podprażone orzechy
Ostra na SłodkoLubicie cukinię?Najczęściej przyrządzamy z niej RACUSZKI , kotleciki albo właśnie faszerujemy.Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim.Jest mięso … kukurydza … ryż i ostry sos , który sprawia , że danie nie tylko świetnie smakuje , ale jest też niesamowicie sycące!Spróbujecie? SKŁADNIKI:( 4 porcje )- cukinia – 2 szt- mięso mielone
Ostra na SłodkoRacuszki z mleka w proszku tak Wam się spodobały , że postanowiłam przygotować dla Was kolejny przepis z jego wykorzystaniem – w sam raz na upalne dni , z jakimi się zmagamy! Naleśniki nie zawierają mąki!Ciasto zrobiłam wykorzystując nie tylko to mleko , ale również jedne z ostatnich borówek jakie możemy spotkać na targach!Słodkie ciasto wypełnione delikatnym , kremowym , białym serem
Ostra na Słodkojuż kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny!Robiłam już torcik z truskawkami … kakaową stefankę …. i wielokrotnie kaszę tę wykorzystywałam do racuszków.Dziś mam dla Was kolejny niesamowicie smaczny przepis na ciasto z kaszy manny z dodatkiem soczystych brzoskwiń!Ciasto to , jak wszystkie z kaszy manny jest niezwykle łatwe i szybkie.Swoim smakiem pozytywnie zaskoczy nawet tych , którzy
Ostra na Słodkosamymi słodyczami Sylwia żyje ;)Od czasu do czasu oprócz ukochanych naleśników , racuszków i wszelkiego rodzaju dań mącznych lubię przekąsić porządny kawał mięcha ;)Tym razem postawiłam na wersję przywodzącą na myśl meksykańskie przysmaki.Ostatnio miałam okazję wypróbować fasolkę adzuki i to ona była prowodyrem do tego dania.Fasolka adzuki jest bardzo popularna w kuchni chińskiej i japońskiej , a jej druga nazwa to czerwona
Ostra na Słodkowiecie bardzo lubię wszelkiego rodzaju kasze – gryczaną , jęczmienną , mannę i jaglaną.To właśnie o jaglanej będzie dziś mowa.Robiłam już gołąbki z jej dodatkiem , racuszki , zraziki czy też kopytka.Dziś mam kolejny rewelacyjny przepis – na krokiety z kaszą jaglaną.Niesamowicie chrupiące , sycące i smaczne.A dzięki dodatkowi kaszy jaglanej – zdrowe. SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :* Mąka – 1 szklanka* Mleko – 250 ml* Jajko
Ostra na SłodkoRacuszków tu dawno nie było , więc pora narobić ;)Bo jak wiecie naleśniki , racuchy , pancakes to to , co uwielbiam jeść najbardziej i tak na prawdę mogłabym jeść codziennie bez obaw , że kiedyś mi się znudzi.Dziś wersja jakiej jeszcze nie było – z gruszkami i kawałkami czekolady.Pyszne , łatwe i szybkie!Polecam!SKŁADNIKI :* mąka – 1 szkl* mleko – 1,5 szkl
Ostra na Słodkowszystkich owoców deserowych – wspomagają odporność i zapobiegają infekcjom.Są ważnym czynnikiem w profilaktyce antynowotworowej.Wspomagają prawidłowe działanie układu moczowego ..Można tak wymieniać i wymieniać!Ukryte w przepysznych racuszkach tworzą fantastyczne dania zarówno na leniwe śniadanie , jak i słodki obiad do zjedzenia np. pod gołym niebem!Polecam!SKŁADNIKI :* mąka pszenna – 1 szkl* mleko sojowe – 1 szkl ( oczywiście osoby
Ostra na Słodkowiecie jestem ogromną miłośniczką kaszy jaglanej.Do obiadu , w postaci racuszków , kotlecików … jako farsz do krokietów itd.W każdej postaci smakuje mi niesamowicie!Dziś mam dla Was przepis na samo zdrowie ;)Połączenie kaszy jaglanej z fasolą adzuki i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość!Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu.Polecam!SKŁADNIKI:* fasola
Ostra na Słodkodokładnie je mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Smażyć należy na małym ogniu, bo inaczej szybko się spalą, a w środku będą surowe. Najlepiej ułożyć racuszki na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.Placuszki można podawać w konfiturami, owocami, cukrem pudrem, czy syropem klonowym
upichcicZebrałam tu 5 najważniejszych przepisów dla osób na diecie bezmlecznej. Polecam też osobom na diecie bezglutenowej przejrzenie moich przepisów na placki i naleśniki na mące ryżowej i kukurydzianej. racuszki bez mlekapulchne naleśniki bez mlekaplacki bez glutenu i bez mlekanaleśniki bez mleka i bez glutenuomlet
prawdziwe jedzenie