2 woreczki ugotowanego ryżu, 1 l mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 4 łyżki cukru, 1 opakowanie (32 g) cukru wanilinowego. Warstwa jabłkowa: 8 średnich
Świat Domowej KuchniUwielbiam szybkie, syte dania. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem . Pysznie, szybko, idealnie. Zwłaszcza, gdy wrócicie zmęczeni ze
Słodkie okruszkiNa śmierć o nich zapomniałam! Sezon na szparagi powoli dobiega końca, a ja się łaskawie obudziłam, że przecież gdzieś coś mam takiego, co być może Was
Kuchnia w czekoladziePyszna pełnoziarnista tortilla z wędliną , jarmużem i świeżą papryką to idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek jaką można zabrać ze sobą do pracy , na wycieczkę czy do
Gotowanie Patki500 g mąki pszennej 250 ml letniej wody 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 500 g mięsa mielonego 1
Gotowanie jest łatweUwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie
Ostra na SłodkoSkładniki 1 łyżka oliwa 2 średnie cukinia pokrojone na plastry 1/4 cala sól i pieprz do smaku 1/2 szklanki keczupu 1 szklanka sera mozzarella 1 pepperoni
w mojej kuchni350 g mąki pszennej (może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju
Gotowanie jest łatwePizzerinki z ciasta francuskiego to szybka i pyszna przekąska, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakują zarówno
Kuchnia MagdaLenyCzy byliście już w tym tygodniu w Lidlu i kupowaliście produkty greckie? Jeśli nie, to koniecznie się tam wybierzcie. U nas wprawdzie za oknami leje deszcz
W mojej kuchniFocaccia to włoskie pieczywo drożdżowe. Zazwyczaj wzbogaca się ją o dodatek rozmarynu czy soli. Przyznam, że nie rozumiałam fenomenu focacci do czasu, aż zaczęłam ją tradycyjnie
Poezja smakuSKŁADNIKI: 1 szt 1 tortilla pszenna 1 kotlet z fileta kurczaka 1 garść mix sałat 1 łyżka natki pietruszki 1 plaster sera żółtego ketchup PRZYGOTOWANIE:
Gotowanie Patki