Bardzo lubię komponować i układać deskę przekąsek, bo prezentuje się zawsze zacnie, jest efektowna a można ją zrobić naprawdę szybko! Dzisiaj deska przekąsek na randkę –
Dorota SmakujeZapiekane gnocchi Dziś mam dla Was prosty i pyszny pomysł na obiad. Zapiekane gnocchi. Chwila przygotowań, kilka minut w piekarniku i już można podawać. Prosto, szybko
Słodkie okruszkiChleb ze zmielonego siemienia lnianego, babki jajowatej i jajek. Chlebek jest wilgotny i moim zdaniem dobrze zastępuje zwykły chleb na mą
BullioBułki drożdżowe z jagodami i jabłkiem Bułeczki, drożdżówki i inne tego typu wypieki pojawiają się u nas często – są bardzo lubiane przez dzieci a więc i
Dorota SmakujeKolejny przepis z kalafiorem w roli głównej. Tym razem zapiekanka. Króluje tylko kalafior w towarzystwie pleśniowych serków. Zapiekanka prosta i smaczna, ładnie się dzieli na kawałki
Monia miesza i gotujeGofry marchewkowe Bardzo łatwe do przygotowania gofry chrupiące. Można by powiedzieć, że stricte jesienne, bo z dodatkiem marchewki, która nie tylko wzbogaca ich wartości odżywcze i
Dorota SmakujeKto lubi muffinki na wytrawnie, polubi też te gofry. Wychodzą pyszne, choć raczej nie tak chrupiące, jak lubicie. Mimo to, polecam wypróbować:) Jeśli jeszcze podobnych nie
Smaki Na Talerzu5 / 5 ( 1 vote ) Rybna zapiekanka po francusku Rybna zapiekanka po francusku, to genialne lekkie i sycące danie. Idealne dla amatorów kremowych, delikatnych, sosów, ryby no
Ogrodnik w podróżyDomowa tortilla pełnoziarnista – przepis Te pyszne placki w wersji pszennej, pełnoziarnistej czy kukurydzianej w kuchni meksykańskiej stosowane są jako rodzaj pieczywa. Są tanie, proste do
Dorota SmakujePodczas długiego siedzenia w domu, moje dziecko wymyśla coraz to nowsze zachcianki. Przeglądając moją książkę kucharską z dzieciństwa, Maja natrafiła na grzanki z jajkiem, Kubusia Puchatka
Mienta blogZapiekanka bez glutenu i laktozy. Zdrowa, pożywna z dużą ilością cennych składników. Zrobiłam ją na ryżu brązowym bo jest zdrowszy. Warzywa dodałam takie jakie miałam w
wesoła kuchniaSkładniki ciasto: 25 dkg mąki pszennej 3/4 szklanki wody 2-3 dkg drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oleju dodatki: ketchup 10 dkg
czarrna od kuchni