przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:219/300)

PIZZERINKI Z PATELNI. 174

mąki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki mleka (lub wody) 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 papryka czerwona 300g wędliny 150g żółtego sera 10 czarnych oliwek  przyprawa do pizzy po sycylijsku Kamis  olej do smażenia Pieczarki kroję w plasterki, cebulę i pora w półtalarki. Szklę cebulę z porem, dodaję pieczarki i smażę, aż zmniejszą swoją objętość o połowę

W kuchni Karmel-itki
Wielką przygodę czas zacząć czyli jesteśmy w USA! 199

które są niestety bardzo tłuste. Dzisiaj na przykład byłam na obiedzie, sama skomponowałam sobie sałatkę w barze sałatkowym (niestety nie miałam przy sobie aparatu), ale mój chłopak zamówił sobie pizze, z której dosłownie ściekał tłuszcz. Wczoraj byliśmy w Mc Donaldzie i jedzenie się bardzo różni od naszego polskiego, jak tak ciężkie, że nie dałam rady zjeść całej kanapki. Większość osób

Zgrabne Gotowanie
USA part II 220

jedzą je bezkarnie, a efekt jest niestety taki jaki jest - są potwornie wielcy i strasznie się to rzuca w oczy.  Poniżej wrzucam kilka zdjęć :) Dzisiaj pozwoliłam sobie na pizze, była przepyszna, lepsza niż niektóre włoskie. 2 dni temu jadłam owoce morza i sushi, pycha! A niżej moja kolacja (serek wiejski z warzywami), śniadanko (jogurt naturalny, płatki, borówki i truskawki

Zgrabne Gotowanie
Śniadaniowy wrap 220

jako przeciwniczka gotowego jedzenia, zawsze staram się przygotować sobie posiłek do pracy lub na uczelnię. Szczególnie tutaj, w USA, gdzie jedyne jedzenie, które można kupić w czasie przerwy to pizza, hamburgery, frytki, nuggetsy i inne śmieci smażone w głębokim tłuszczu. Stąd mój dzisiejszy post - pomysł na drugie śniadanie. Postanowiłam wprowadzić na blogu dział lunchbox, w którym będę umieszczać pomysły

Zgrabne Gotowanie
Krakersy serowe 139

miejscami może nawet prześwitywać). Im ciasto cieniej rozwałkowane, tym krakersy smaczniejsze i bardziej chrupiące. Można lekko podsypywać mąką, jeśli jest to konieczne. Radełkiem albo okrągłym nożem do pizzy lub zwykłym pokroić ciasto na kwadraty, prostokąty lub trójkąty, ponakłuwać każdy krakers widelcem. Przed pieczeniem oprószyć solą. Piec w temperaturze 220°C przez 5-10 minut, w zależności od grubości krakersa

Blondynka Gotuje
Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskie 395

swojej objętości. Ponownie należy ciasto wyrobić. Rozwałkować na grubość około 4 mm i wycinać rogaliki. Metoda: formować koło o średnicy ok. 23 cm, podzielić je na 8 części, jak pizzę, na każdym trójkącie kłaść małe cząstki jabłka, odrobinę cynamonu i cukru. Zwijać w kierunku wierzchołka trójkąta, formując rogalika. Ciastka układać na wysmarowanej tłuszczem formie lub na papierze do pieczenia. Piec

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kotlety mielone , mieleńce 313

zaczyna i jeśli tylko mogę jakoś pomóc to zrobię to chętnie. Cieszy mnie, że chłopak chce się uczyć i próbuje robić jedzenie w domu zamiast kupować gotowce czy zamawiać pizzę. Mam nadzieję, że przepis się przyda, starałam się opisać wszystko dokładnie :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Walentynki u Pyzy 211

Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową  Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza z żurawiną i serem pleśniowym Sałatka z figami i kurczakiem Bułeczki różyczki Zupa pomidorowa z pieczoną papryką

Smaczna Pyza
Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli 191

kiedy piekarnik się nagrzał do pożądanej temperatury, do garnka wlewamy ciasto, pieczemy 5 minut, następnie przykrywamy pokrywką ( nie szklaną i bez plastikowych uchwytów, może być metalowa taca do pieczenia pizzy) i pieczemy 25 minut, po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 20 minut, w połowie czasu pieczenie przykrywamy chleb folią aluminiową (początkowo wydawało mi się to lekko zakręocne

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach) 209

posiada. Albo parówki zostały tak szybko skonsumowane, że nie zdążyłam. obiecane uzupełnienie zdjęcia finalnego Składniki na 12 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4-5 parówek Ketchup Przyprawa do pizzy prymat 6 plastrów sera żółtego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Parówki pokroić na 12 sztuk, a ser żółty na pół. Każdy kwadrat ciasta francuskiego na środku posmarować ketchupem, następnie

Fabryka pomysłów
Warsztaty fotografii kulinarnej z Kubą Kaźmierczykiem! 166

warsztatach fotografii kulinarnej prowadzonych przez Kubę Kaźmierczyka, który jest autorem serwisu  Fotoblogia.pl  i zawodowym fotografem.  Wykonuje On zdjęcia dla takich sieciówek jak Starbucks, Burger King czy Pizza Hut. Warsztaty były dla mnie ogromnym przeżyciem, gdyż od zawsze chciałam zgłębić wiedzę z zakresu podstawowych technik fotografii, co udało mi się dzięki sobotniemu spotkaniu na warszawskim Mokotowie. Postaram się

Fabryka pomysłów
Pide 345

chwilę, aby przygotować wybraną przez Was pozycję.  Jednak na początku powinnam napisać kilka słów wstępu o tej potrawie. Pide pochodzi z Turcji, a jego bliskim kuzynem jest włoska pizza. Można go przygotować na cienkim i grubym cieście, ale od wersji z Włoch różni się sposobem podania. Farsz do pide zawiera wymieszany sos z warzywami lub warzywami i mięsem

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania