przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:212/300)

Sałatka z kaszą gryczaną, fetą, pieczonym burakiem, awokado oraz orzechami włoskimi czyli nowy cykl- Lunch Box 522

też mięśni- wręcz przeciwnie, czujemy się ospali i ciężko. Co zrobić byśmy w tym czasie byli pełni sił i energii? Z pewnością nie pomogą nam w tym fast-foody, pizze oraz wszelkiego rodzaju słodycze- choć lepsze to niż nic. Warto jednak zainwestować trochę swojego wolnego czasu w domu, by móc dobrze przygotować się do następnego dnia. W tym celu właśnie

Mango Papaja
Pide z mięsem mielonym. 148

Pide with minced meat. Tureckie pide to taka włoska pizza. Bardzo lubię takie małe domowe z różnym nadzieniem. W Turcji zazwyczaj podają długie pide, pokrojone w poprzek na małe porcje. Moje domowe to łódeczki  18cm są bardzo poręczne w jedzeniu. Składniki  -  4 sztuki. Ciasto. 225g mąki pszennej 10g drożdży 1/4 łyżeczki cukru 60ml letniej wody 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Langosz węgierski przysmak 243

Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym, składamy na pół i „Jo etuagyat!” Można jeść tylko z czosnkiem, ale też „na bogato” tak jak pizzę.  Langosze możemy podawać z widelcem i nożem .  Langosz nadziany kapustą.  Składniki. 50dag mąki 350ml mleka 30g drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Szczypta cukru sól Olej Nadzienie. 80dag

Kulinarny karnet Christophera
Enzymatyczny lek szansą dla chorych na celiakię 141

zostanie on zatwierdzony przez odpowiednie krajowe instytucje, można będzie go kupić najwcześniej w 2018 roku.Nawet jeśli preparat ten nie pozwoli na rezygnację z diety bezglutenowej i objadanie się pizzą czy pszennymi bułeczkami, może wspomóc nas w utrzymaniu lepszego stanu zdrowia. Może też stanowić ratunek w sytuacjach np. przypadkowego spożycia glutenu - czyli być swoistą "pigułką po" dla bezglutenowców ;)źródła:http://www.sciencedaily.com

głodny alergik
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 283

tymianek stymuluje proces odnowy nabłonka, co pomaga w szybszej regeneracji uszkodzonej śluzówki jelit. Jestem fanatyczną wielbicielką tymianku i dodaję go do bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa.W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko :)Tą pieczeń szykowałam

głodny alergik
Keczup z przepisu naszych Mam i Babć 123

Babć z lat 70- tych. Przepis jest zupełnym pewniakiem, jedyne co ja zmieniam to użycie blendera pod sam koniec gotowania, aby keczup był super jednolity. Nadaje się do kanapek, pizzy i do czego tylko chcecie! Składniki: 3 kg pomidorów, ja wybieram Limo 5 dużych cebul 1 szklanka cukru 2 łyżki soli, polecam gruboziarnistą 1/4 szklanka octu 10 % 5-6 goździków

Apetyczna babeczka
Kruche rogaliki z powidłami 220

mąką. Jeśli chcemy mieć idealne rogaliki, w takich samych rozmiarach to możemy wyciąć sobie idealne koło odrysowując np. okrągłą tackę czy talerz. Kroimy ciasto na trójkąty (tak jakbyśmy kroili pizzę) - 8 trójkątów. Na środek każdego nakładamy łyżeczkę powideł i zawijamy, formując rogalika. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok. 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy

Aga w kuchni
Ketchup z cukini 201

zapiszcie przepis i zróbcie koniecznie w przyszłym roku. Jest przepyszny i smakuje rewelacyjnie. W smaku słodko- kwaśny, cukinia jest nie wyczuwalna. Doskonale pasuje do pizzy, kanapek czy pieczonych mięs. Przepis na ten ketchup przyniosła moja mama od koleżanki z pracy. Odkąd zrobiłyśmy go pierwszy raz teraz robimy go w każdym sezonie

Marta Gotuje
Jesienna chrupiąca tarta 198

Spód nie musi się już piec-chodzi o to by jabłka zmiękły pod wpływem miodu, a skórka lekko pomarszczyła się. Ja dałam na 5-7 minut. Wyjmij. Pokrój jak pizzę póki gorąca, gdyż jak przestygnie mogłaby się łamać. Z formy w której się piekła, wyłóż na zimny , duży talerz,odstaw do ostygnięcia, nie przykrywaj, bo spód zmięknie. Tarta jest rozgrzewająca

Z Kuchni Do Kuchni
Publikcja :) 108

się chwalić to się chwalić :) We wtorek jedna gazetka mnie doceniła i opublikowała mój przepis na Mini pizzę na kolację. Co prawda zmienili mi nazwę potrawy, ale im  to wybaczę. Teraz pozostaje mi czekać 2 tygodnie, aż listonosz zapuka do moich drzwi i przyniesie mi kasę

Aga w kuchni
Sycylijska sałatka makaronowa 298

już można i nie ma czym oddychać. Potem obiad, sjesta do 17.00 a potem się WYCHODZI z domu. Dlatego OBIAD ma być chłodny, pożywny..bo kolacja to generalnie jakaś pizza poza domem, panino czyli słynna ogromna kanapka... Oto co się podaje w letnie dni na obiad, co się daje ojcom, teściom, mężom, synom do pracy ? Ano musi być makaron

Z Kuchni Do Kuchni
Żółte cukinie zapiekane z makaronem, kurczakiem i warzywami 268

kurczaka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 1 niewielka czerwona papryka pół puszki kukurydzy 2 mięsiste pomidory 2 łyżki słodkiej papryki łyżka ziół do pizzy 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 150 g mozzarelli olej do smażenia Przygotować farsz. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać przeciśnięty

Czerwień i błękit
Placuszki z kurczaka i awokado 259

kurczaka1 młoda cukinia1-2 ząbki czosnku1 awokado1 łyżka soku z cytrynyskórka starta z połowy sparzonej cytryny3 jajka5-6 łyżek mąkipół pęczka natki pietruszkisól, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na pół godziny, następnie dobrze odcisnąć. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Awokado obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cukinią, awokado

Czerwień i błękit
Lasagne for dummies – jak pozbawić faceta wymówki, że gotował nie będzie bo nie umie. 147

Dziugas, Parmezan, Szafir, Grana Padano, Forte. Ser ma być dobrej jakości. Ser żółty, seropodobny się nie nadaje. Nie i już. Jak jesteś kutwa i skąpisz na ser to sobie pizze zamów, a nie kobiecie tyłek zawracaj. 7. Sól, pieprz i olej do smażenia – to zazwyczaj jest w domu. Jak już doniesiesz zakupy do domu, nie zabijesz się po drodze

ladykitchen
Toskania: Jak uczyłam się gotować po włosku. Relacja z lekcji gotowania. 170

Toskanii. Bardzo spodobał mi się panujący tam sielsko-anielski klimat - stary toskański dom otoczony winnicami i gajami oliwnymi, ale najbardziej w pamięci utkwiła mi lekcja przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Od tamtej pory wyjazd do Toskanii stał się moim marzeniem, zaś punktem obowiązkowym tej podróży miał być udział w lekcji gotowania z włoskim kucharzem. Okazuje się, że zorganizowanie takiej lekcji

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania