przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:175/300)

Chałka z budyniem 201

zniechęcał mnie fakt długiego wyrabiania ciasta jak i czekania aż wyrośnie. Jednak od kiedy mam w swoim robocie hak do ciasta drożdżowego to zdecydowanie polubiłam ciasta drożdżowe, bułeczki i pizzę :)  Czas oczekiwania jest wynagrodzony przez rewelacyjny smak domowego wypieku. Gorąco polecam! Oryginalny przepis znajduje się tutaj . Składniki na 2 chałki: 600 g mąki 42 g świeżych drożdży

Moja Galeria Smaku
Tarta rustykalna z owocami lata 267

średnicy około 30cm; najlepiej przykryć je z wierzchu drugim arkuszem papieru lub folią spożywczą, dzięki temu ciasto nie będzie się kleiło do wałka - brzegi można wyrównać nożem do pizzy lub pozostawić nierówne, tarta rustykalna nie musi być idealnie równa i symetryczna - jeśli ciasto mocno zmiękło, należy je ponownie krótko schłodzić - pomijając kilkucentymetrowy brzeg, ciasto posmarować częścią białka i posypać równą

Smakołyki Bereniki
PASTA Z CUKINII 171

Przepyszna pasta, idealna jako baza-sos do pizzy,świetnie smakuje też jako dodatek do kanapki. To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii z którą nie wiemy co zrobić. Polecam!   Składniki: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 1 łyzka soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 0,5 łyżki ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu

Z Majeczką w kuchni
Pizza węgierska 180

nagrzewam do 180 stopni. Wyrośnięte ciasto smaruję sosem pomidorowym, układam 1/3 porwanej mozzarelli, salami i zieloną paprykę. Przykrywam resztą mozzarelli. Piekę w piekarniku przez 18-20 minut (aż spód pizzy się zarumieni). Podaję ciepłą. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Recenzja dużej silikonowej stolnicy Smart Cook 139

szuflady lub szafki - dla mnie jest to bardzo ważne. Można ją rozłożyć na każdej płaskiej powierzchni. Posiada rozrysowane miarki do odmierzania równych porcji oraz okręgi do zrobienia idealnej pizzy lub spodu do tarty. Na mnie bardzo duże wrażenie zrobiło to, że podczas wyrabiania ciasta drożdżowego, które było dość lepkie, nie przywierało w ogóle do stolnicy i nie musiałam co chwilę

The Sweet Damsel
Pytt i panna, Makarun 207

spaghetti ze szpinakiem. Może nie wygląda, ale smaczne, dużo i niedrogo. Podoba mi się pomysł podawania jedzenia w kartonowych pudełkach (nie przemaka, jest solidne). Polecam spróbować czegoś innego niż pizza czy falafel (lub kebab). Plus bardzo miła obsługa. Pytt i panna  The name for this Swedish dish, means "small pices (of potatoes, onion and meat) in a frying

Qlinarnie i Qlinarnie
Wykwintne francuskie paszteciki 199

francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce wystarczy je rozwinąć). Ciasto  za pomocą nożyka do ciasta, lub pizzy  przecinamy na dwie równe części. Jedną z nich posypujemy czarnuszką, kilkoma ziarenkami soli i dociskamy za pomocą wałka. Następnie ciasto kroimy po szerokości, żeby uzyskać równe prostokąty

Moniki Smakołyki
Jajecznica idealna 174

miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki doskonale nadaje się do błyskawicznego przygotowania szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe bądź różowe. Źródło: http://www.msm-monki.pl/Nasze,produkty/Sery_typu_szwajcarskiego/Aldamer/4,28,0

ClauditteMissCooking
Flatbread z patelni 156

przepisie Malwiny, wykorzystałam to co mam. Zamiast sody dodałam proszek do pieczenia. Od siebie dodałam słodką paprykę w proszku. Flatbread z patelni Składniki: 1 szklanka mąki, użyłam mąki do pizzy 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki 1/2 łyżeczki soli 250 ml maślanki Przygotowanie: Do miski wlewamy maślankę, wsypujemy mąkę, sól

Moja smaczna kuchnia
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 187

wpadniecie ze znajomymi do pizzerii, postaraj się: bardzo wolno jeść - im dłużej żujesz, tym mniej zjesz nie popijać piwem, colą, fantą itp. - do picia zamów po prostu zwykłą wodę - pizza sama w sobie nie jest najlepszym wyborem żywieniowym, nie musisz sobie dokładać. Nie rób sobie wyrzutów , jeśli coś pójdzie nie tak, ale też nie podchodź do sprawy na zasadzie "zjadłam

Powiedz dietom nie
Kruche rogaliki z dżemem 255

wbijamy jajko, dodajemy śmietanę, pociętą na mniejsze kawałki margarynę i wyrabiamy elastyczne ciasto. Jeśli potrzeba podsypujemy mąkę. Ciasto wałkujemy na około 1 cm grubość, tworząc okrąg. Tniemy okrąg jak pizzę, każdy trójkąt smarujemy dżemem, zwijamy w rogalik. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

na moim stole...
Sos czosnkowy 140

czosnkowy Sos czosnkowy jest ulubionym dodatkiem mojej rodziny do frytek i pizzy. Ale nie tylko. Dobry jest do kanapek, grilla, i wszelakich pieczonych mięsiw. Sos można oczywiście modyfikować, można zamiast czosnku dodać koperek, albo odrobinę pieprzu cayenne.  Składniki: 2-3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku łyżka ostrej musztardy 4 łyżki majonezu 4 łyżki gęstej śmietany 4 łyżki pikantnego keczupu

na moim stole...
66. Pesto z bobu i bazylii 213

Pesto jest świetnym sosem nie tylko do zjedzenia z makaronem, ale również do różnego typu mięs, ryb, do zjedzenia na kanapce, czy jako bruschetta, a nawet jako dodatek do pizzy. Jego sposób spożycia może być ograniczony jedynie przez naszą wyobraźnię :). W dodatku pesto możemy nazwać pastą zdrowia! Zielone liście czy warzywa (groch, bób itp.) są obfite w błonnik, karoteny, nienasycone

Be Fit Be Strong
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 394

wysypaną mąką stolnicę i delikatnie wyrabiamy. Dzielimy na sześć części, każdą z nich wałkujemy, tworząc kółko o grubości 2-3 milimetrów. Dzielimy na 8 części (tak jak pizzę) i na szerszym końcu każdego kawałka smarujemy pół łyżeczki powideł, zwijamy do środka tworząc kształtne rogaliki. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 160 stopniach C, aż nabiorą złotego koloru

Rozpustne gotowanie
Zwoje bawełny, czyli rogaliki drożdżowe z dżemem. 163

części. Każdą część chwilkę wyrabiamy, formujemy kulę i wałkujemy z niej okrągły placek o grubości około 4 mm. Następnie placek dzielimy na osiem części (tak jak pizzę), na każdy trójkącik nakładamy około 1 łyżeczki dżemu (na brzegach koła) i zwijamy ku środkowi. Układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że zawijańce jeszcze urosną, odstawiamy

Rozpustne gotowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję