przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:183/300)

pomidorowo ziołowy sos domowy 128

Domowy sos pomidorowy jest lepszy  i na pewno zdrowszy..,Sos pomidorowy ma miejsce w kuchniach  całego świata. . Bez sosu pomidorowy nie ma spaghetti czy pizzy ,Czerwony sos również ma niezbędne składniki odżywcze. Filiżanka sos pomidorowy zawiera jedną czwartą zalecanego dziennego spożycia witaminy A i spełnia połowę dziennego zapotrzebowania na witaminę C..Pomidory są również naturalnie bogate w likopen

w mojej kuchni
Pizzowe roladki 149

Coś zamiast pizzy. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 400 g mąki  1 szkl. letniej wody szczypta soli szczypta ziół prowansalskich dodatki kiełbasa  ser żółty sos barbecue Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia

Moje domowe kucharzenie
Kluski na każdą porę. 145

gdzieś nad ranem, mało co śpię, bo lekcje, bo coś zawsze, ale na szczęście mamy kawę, kluski jem chyba bardziej na obiad, bo na śniadanie, jadło się ogryzki od pizzy(najlepsze!) w między czasie piecze się dynię i ciasto na bułki wyrabia, bo wieczorem znów praca. Interpretacja tak bardzo napisana, że chyba w połowie jeszcze nie jestem

More food, love and dreams
Rogaliki drożdżowe z budyniem 17403

pominąć, jeśli forma jest nieprzywieralna). Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm. Kółkiem do krojenia pizzy lub ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 1 łyżeczkę budyniu. Zwijać od podstawy w kierunku wierzchołka w taki sposób

Pelusiowa Kuchnia
Drożdżówki z jabłkami i rabarbarem 139

pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu bałam się piec cokolwiek na drożdżach. Nawet ciasto na pizzę mnie przerażało, o drożdżówkach i cieście drożdżowym nie wspominając ;) I nie piekłam do momentu zainspirowania ciastem szafranowym , a potem rogalikami krucho-drożdżowymi. Teraz drożdżowe wypieki goszczą w mieszkaniu kilkanaście razy w miesiącu :) Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej typu 750 (chlebowa) saszetka

Weekendy w domu i ogrodzie
Calzone z mięsem i warzywami 114

Calzone z mięsem i warzywami to smaczna włoska potrawa. Rodzaj pizzy, zawijanej na kształt wielkiego pieroga. Potrawa jest nie trudna do zrobienia i zawsze zawsze się udaje .Ciasto jest super, bo nie lepi się do stolnicy ani rąk, łatwo się je wyrabia. Po upieczeniu jest pyszne i chrupiące. Można dawać różne farsze, takie jakie lubimy. Składniki: Ciasto: 25 gr. drożdże

Smaczne Potrawy
Proste ciasteczka ze śliwkami 139

Wyciętymi kółkami wykładamy formę na muffinki dokładnie dociskając ciasto do brzegów. Resztę ciasta tniemy na paski o szerokości około 0,5 cm – można zrobić to okrągłym nożem do pizzy lub zwykłym dużym nożem kuchennym. Na kawałku papieru do pieczenia oprószonym mąką zaplatamy kratkę z pasków ciasta. Gotową kratkę lekko przyklepujemy dłonią, żeby paski dobrze się posklejały i wycinamy

Ciastkozercy
What Katie Ate. Weekend Katie – recenzja książki 210

następujące rozdziały: Wstęp Śniadania i brunche Weekend w Dolinie Barossa Sałatki i zupy Weekend w Dublinie Drób, inne mięsa i ryby Weekend we Włoszech Warzywa Weekendowe babskie lunche Pizze, makarony i pieczywo […] Artykuł What Katie Ate. Weekend Katie – recenzja książki pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Mini tarty francuskie z cukinią i bakłażanem 174

ajvarem, doprawimy, solą, cukrem i pieprzem do smaku.   Cebulę i cukinię kroimy w cienkie plastry, a bakłażan na mniejsze kawałki (kostkę lub plasterki , a następnie na części jak pizzę). Wszystko przekładamy do miski, polewamy niewielka ilością oleju i doprawiamy przyprawą do warzyw i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy, kroimy 6 prostokątów i układamy na brytfance wyłożonej  papierem do pieczenia

Moniki Smakołyki
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 192

swojego organizmu . Raczej nie jest to jeden''zły'' posiłek, wtedy cały dzień jem ile chce, o której chce i co chcę. Od razu zaznaczę też, że nie jestem fanką pizz, hamburgerów, cheeseburgerów, kupowanych słodyczy (ciasta-fuj! Chyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem

fitolarun.blogspot.com
Rogaliki trzyskładnikowe 217

folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok.1h. Ciasto podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Pokroić na trójkąty - ja używam do tego noża do pizzy. Na każdy trójkąt położyć małą łyżeczkę konfitury i zawinąć na kształt rogalika - od grubszej do cieńszej części. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko naoliwionym. Piec przez 30min

W kuchni u Moniki
Sos czosnkowowo- szczawiowy 111

Dodajemy posiekane drobno liście szczawiu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Podajemy z mięsem, równie dobrze smakuje jako dodatek do pizzy. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Domowa, ostra pasta paprykowa typu sambal oelek 188

Długo kombinowałam jak zrobić tą pastę i jest udało się. Pasta jest słodkawa, pikantna, idealna do sosów, mięs, pizzy i tym podobnych rzeczy. Polecam wszystkim wielbicielom kapsaicyny. Domowa, ostra pasta paprykowa typu sambal oelek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PIZZA Z MĄKI ŻYTNIEJ Z POMIDORAMI 234

Trwa tydzień pomidorowy. A jeśli chodzi o pomidory to rozczarowań raczej nie będzie. To się zawsze udaje. Z małym wyjątkiem, ale o nim później – na

Mam To Na Widelcu
Konkurs z sosami Folwark 156

skosztowania,  jestem bardzo zadowolona, więc  tym bardziej chcę się tym smakiem  podzielić z Wami.  Np. Sos kebab-gyros , u nas jako dodatek do pizzy, pyszności:)  Nagrodami będą : - 1 miejsce – kosz z produktami Folwark - 2 i 3 miejsce produkty Folwark  http://folwark.com.pl/category/produkty/dla-konsumentow/ Teraz szczegóły: *trzeba podać w tym poście przepis na danie

Takie tam pichcenie