Znalazłam w szafce napoczętą paczkę maku i zastanawiałam się jak mogłabym go wykorzystać by się nie zmarnował. Z pomocą mamy znalazłam ten przepis. Babka jest miękka, przepyszna i puszysta choć może troszeczkę za tłusta mimo to na pewno zagości jeszcze nie jeden raz na moim stole. Przepis znalazłyśmy z mamą tutaj . Składniki: 250 g margaryny 120 ml oleju
Motylkowa KuchniaDawno, dawno temu robiłam takie przekąski dzieciom. Było dla mnie nie do pomyślenia aby kisiel zrobić z paczki. Miało być zdrowo. Możecie wykorzystać ten przepis dla dzieci i nie tylko a sok dobierzcie według gustu. Składniki: Sok bobofrut – 300 ml 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Wykonanie: Do garnka wlewamy większość ilość soku z butelki. Do pozostałej części dodajemy skrobię ziemniaczaną. Energicznie
Smaki EwyCześć Wczoraj przyszła do mnie paczka z kolejnym zamówieniem robótkowym. Mulinę potrzebuję do dokończenia haftu na kanwie drukowanej, który jest już prawie gotowy. Z wełny powstanie sweterek ze strony www.garnstudio.com . Dzisiaj będzie także przepis na kolejna sałatkę siostry Anastazji. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie 15 Specjałów siostry Anastazji Sałatka z zacierką siostry Anastazji Przygotuj nóż i deskę
blog.moje-pasje.infoczyli np. forma do tarty nie może mieć wyjmowanego spodu. Składniki : pęczek botwinki razem z małymi buraczkami – umytej i drobno pokrojonej – buraczki odkładamy do dekoracji pół paczki szpinaku baby – umytego pół pęczka świeżego koperku – drobno pokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku przetartego przez
Ugotowane pozamiatanenimi objadać od rana do wieczora;) Nim jednak sezon truskawkowy zacznie się na dobre, polecam Wam pysznego truskawkowca z mrożonych owoców:) Jeśli więc zalega Wam na dnie zamrażalki jakaś paczka truskawek, to zróbcie go koniecznie:) Jest świetny:) Biszkopt: 3 jaja 6 łyżek cukru (100g) 6 łyżek mąki (125g) 6 łyżek oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa
Smaki Na Talerzuszkl. mąki tortowej 2 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. maku 375 g margaryny ( 1,5 kostki ) 8 jajek 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 paczki biszkoptów okrągłych 2 słoiki powideł śliwkowych bułka tarta do posypania foremki tłuszcz do foremki Sposób przygotowania Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku. Mąkę ( dwie łyżki
Różne smaki w kuchnipudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny 200g białej czekolady 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 paczka biszkoptów Wykonanie: Twaróg zmielić, przełożyć do misy miksera, dodać cukier, pastę i gęstą masę mleczka kokosowego. Zmiksować. Następnie zetrzeć skórkę z limonki i pomarańczy, dodać do masy serowej
Raj dla Podniebieniaodcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu. Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
Raj dla Podniebieniawiem, dlaczego nauczyłam się go przyrządzać tak późno… Składniki: (na 5 porcji) 350g serka mascarpone 3 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 5-6 łyżek likieru amaretto paczka podłużnych biszkoptów duża filiżanka świeżo zaparzonej, mocnej kawy kakao Wykonanie : umyte jajka sparzamy wrzątkiem,oddzielamy żółtka od białek. Zaparzamy mocną kawę. W misie ucieramy mikserem serek mascarpone z cukrem
Raj dla Podniebieniadeserowy w bardzo letniej wersji. Niezwykle prosta, ale jakże słodka propozycja na sierpniowy deser. Niewiele składników, a efekt gwarantowany! I tak lubię najbardziej! Składniki (na 4 porcje) 1 paczka ciasteczek pełnoziarnistych 1 opakowanie serka mascarpone 2 tabliczki karmelowej czekolady firmy Wedel 1 łyżka śmietanki kremowej gęstej lub 36% owoce mięta Wykonanie: ciasteczka drobno pokruszyć i umieścić w pucharkach. Czekoladowe
Raj dla Podniebieniajeszcze nie miałam…Pierwsze bez Dziadka. To jak? Szukamy pierwszej gwiazdki? – pyta Mama. Mijam nasze bożnonarodzeniowe drzewko, pod którym każda z nas ułożyła dla każdej pięknie zapakowaną paczkę. Brakuje jednej, dla Niego… Staję przy oknie i bez entuzjazmu wodzę spojrzeniem po niebie… Jest gwiazdka. Miga i mruga zawadiacko, jakby pytała: czego życzyłabyś sobie? A ja cicho
Raj dla PodniebieniaNaprawdę. Był to swoisty eksperyment z mąką kokosową, kokosem i suszoną śliwką, w której spory zapas zaopatrzyły mnie moje dzieciaki, z którymi pracuję w szkole, przynosząc mi kilka paczek ze słowami na ustach: ” Dajemy to pani, bo pani już będzie wiedzieć, co z tym zrobić!”. Śliwki długo czekały na swoją chwilę, aż wreszcie przed świętami miałam czas
Raj dla Podniebieniakubeczek śmietanki 36% skórka otarta z 1/2 cytryny sok z 1/2 cytryny 6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka cytrynowa truskawki do dekoracji paczka okrągłych biszkoptów Wykonanie Twaróg przekładamy do misy miksera. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Miksujemy. Ściaramy skórkę cytrynową i wyciskamy sok z cytryny. Ponownie krótko miksujemy. Do masy serowej dodajemy
Raj dla Podniebieniamakowym lub z jabłkami i bez nadzienia. W 2011 roku zostało wpisane do rejestru jako Chronione Oznaczenie Geograficzne. Tradycyjnie ciasto podawano na wszystkich uroczystościach rodzinnych, weselach, odpustach, roznoszone w paczkach sąsiadom i rodzinie przez młodą parę przed weselem. Kołacze piecze się na dużych blachach i zasadniczo jest dość niskie. Mój kołaczyk jest wyższy, ponieważ upiekłam go na mniejszej blaszce (25x30
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!