kulinarne cudo przedstawiamy poniżej. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut + 20 minut gotowania Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 plastry szynki serrano 3 liście jarmużu (lub ¾ paczki pakowanego) 2 łyżki oliwy z oliwek ½ cytryny Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, opcjonalnie świeży tymianek Rozgrzewamy patelnie wraz z oliwą z oliwek. Dorzucamy jarmuż i dusimy kilka minut
Kolizje Smakówjest fantastyczny , gdy podamy go z przepysznym naszym ulubionym sosem.Ja go podałam z sosem z botwinki , kremowym i świetnie pasującym do tego makaronu.Polecam bardzo ten przepis!. 1 paczka ulubionego makaronu 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku 1 łyżeczka maggi w płynie ******************************* Makaron ugotować al' dente we wrzącej wodzie. Odcedzić . Rozgrzać olej na patelni , włożyć makaron , dodać posiekany drobno
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodajemy cebulę. Gdy się zarumieni dorzucamy pieczarki. Po chwili pieczarki puszczą sok. Całość dusimy kilka minut. Pod koniec duszenia odrobinę solimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu z paczki. Odcedzamy go, gdy jeszcze będzie al dente. W międzyczasie do rondelka wlewamy pół litra mleka owsianego ( przepis na domowe mleko owsiane ), dodajemy 3 łyżki mąki i mieszamy. Podgrzewamy
Dieta bez mlekapoprawi. Czy nie jest tak, że jak skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy
Raj dla PodniebieniaDzisiaj złapało mnie "słodkie szaleństwo", a ponieważ dzięki paczce od alfa-koszyka , moja szafka jest wypełniona różnymi smakołykami, nie mogłam przepuścić takiej okazji. Więc w przypływie weny, tradycyjnie chwyciłam za blender (mam wrażenie, że stał się moim niezbędnikiem) i sięgnęłam do "szafki istnej rozkoszy" (wiem co mówię, tutaj możecie przeczytać, jakie produkty otrzymałam). Dzisiaj w roli głównej krem z prażonych
Smiling ShrimpKopernik Toruń i przedstawić swój #przepisnapiernik! Dla kogo: dla chcących zrobić komuś słodką niespodziankę dla lubiących robić własnoręczne prezenty dla kochających pierniki Składniki: 2 duże serca piernikowe w czekoladzie paczka Katarzynek 100g (w czekoladzie lub bez) czekolada 100g (gorzka lub mleczna) łyżka masła 1 sztuka orzecha laskowego w czekoladzie lub inna kuleczka (draże) słodkości do wypełnienia pudełka (czekoladki, pierniki, ciasteczka
Mania Wypiekaniaokresowym zawartości zamrażarki? Ja staram się żeby produkty mrożone nie leżały w niej długo, ale czasami po prostu o czymś zapomnę. Wczoraj właśnie taki przegląd zrobiłam i znalazłam pół paczki mrożonego kalafiora Poltino , o którym zupełnie zapomniałam. Takie znalezisko trzeba szybko wykorzystać bo już swoje przeleżało. Dobrze od czasu do czasu zdecydowanie przewietrzyć zamrażalnik i zrobić miejsce na świeże zapasy
Smaczna Pyzazapewniam nie pożałujecie a i na pewno się przy niej nie napracujecie ;) Składniki na około 10 słoiczków 160 gr: 2,5 kg dojrzałych śliwek około 1/2 kg cukru 2 paczki cukrów waniliowych 4 łyżki kakao około 100 gr czekolady deserowej 4 łyżki soku z cytryny 1. Śliwki dokładnie myjemy i pozbawiamy pestek. 2. Na dno garnka, dajemy większą część cukru
Gotowanie...to proste !kocykiem z kubkiem kakao w ręku. Pierniki toruńskie są jedyny w swoim rodzaju, każdy kto chociaż raz był w tym mieście, przywiózł ze sobą na sto procent chociaż jedną paczkę oryginalnych pierników. Moje ulubione to te ze zdjęcia oblane białą czekoladą z przepysznym nadzieniem. I to właśnie one zainspirowały mnie do stworzenia tego obłędnego ciasta! SKŁADNIKI: BISZKOPT: - 4 jajka
SMYKWKUCHNIrękami aż będzie sprężyste. Wykładamy na stolnicę i wałkujemy na placek grubości około 5 mm. Następnie wycinamy koła o średnicy ok. 10 cm ( ja wycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy składniki: Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, usuwamy
Kuchnia MagdaLenyłyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 2 i 1/2 łyżki mąki kokosowej około pół paczki herbatników okrągłych lub prostokątnych do dekoracji wiórki kokosa i czekolady 1. Śmietankę ubijamy prawie na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i partiami serek mascarpone. Masę dzielimy na dwie części
Gotowanie...to proste !korzystając z naturalnego tłuszczu, który jest w orzechach. Te sklepowe, prażone i solone, to mają taki skład, że proszę podziwiać i zawartość tłuszczu wyższą niż najbardziej tłuste sny o pączkach i frytkach. Jeśli możecie, wybierajcie surową postać orzeszków. Jest zdrowiej i smaczniej. Na najlepsze masło orzechowe na świecie potrzebujemy: 1 kg surowych orzeszków ziemnych (możecie użyć dowolnej ilości, tylko wtedy
ladykitchenkrojenie. Wylewam połowę masy, przykrywam drugim kruchym spodem i wykładam resztę sera. Zostawiam, aż tortownica z gorącej, zrobi się letnia. Wtedy dekoruję malinami i wkładam do lodówki. galaretka: dwie paczki galaretki cytrynowej / malinowej / jagodowej 2 szklanki gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczam w gorącej wodzie. Pozostawiam do wystudzenia. Gdy lekko stężeje, ale nadal będzie płynna, wylewam na sernik z malinami
W kuchni Karmel-itkiciekawą i naprawdę bardzo smaczną przekąskę. Przekąskę sporządzoną z bardzo prostych i dostępnych pod ręką składników. Właściwie - jaką przekąskę? Taka jedna paróweczka, to całe śniadanie lub kolacja! :) Składniki: 1 paczka ciasta francuskiego 6 serdelków (grubych parówek) 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów boczku sos pomidorowy lub keczup 1 jajko Wykonanie: Ciasto podzielić na 6 prostokątów i każdy posmarować sosem pomidorowym
zadanie-gotowaniesię z niej ciasto drożdżowe na włoską babkę bożonarodzeniową Panettone i Pandoro, oraz wielkanocną Colomba , stosuje się ją także do wyrobu makaronów , wypieku długo rosnącej pizzy, bagietek, croissantów, brioszek, pączków, focaccii, indyjskich chlebków Chapati. Mąka Manitoba jest podstawą produkcji Seitanu , składnika szeroko stosowanego w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, jako źródła roślinnego białka. Jest dostępna w sklepach włoskich, zwłaszcza tych, które
mojewypiekiinietylko