Znalazłam w szafce napoczętą paczkę maku i zastanawiałam się jak mogłabym go wykorzystać by się nie zmarnował. Z pomocą mamy znalazłam ten przepis. Babka jest miękka, przepyszna i puszysta choć może troszeczkę za tłusta mimo to na pewno zagości jeszcze nie jeden raz na moim stole. Przepis znalazłyśmy z mamą tutaj . Składniki: 250 g margaryny 120 ml oleju 5 jajek 220 g cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl maki 1 łyżka kakao 80 g maku olejek migdałowy Przygotowanie: 1. Marg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)
Pozdrawiam
Ania