Przepis na : deser
W tym roku wracam z łąkowym cyklem dużo wcześniej :) Śnieg stopniał, pierwsze przedwiosenne opady deszczy oczyściły powietrze, a w lesie pachnie gotową do wiosny ziemią. Po pierwszym przedwiosennym spacerze wróciłam z lasu z garścią pięknych sosnowych igieł. Pachniały zimowym chłodem i budzącym się lasem. W domu odkopałam w zamrażalce jedną z ostatnich paczek mrożonych śliwek, o których myślałam już dobre kilka dni! Połączyłam kwaskowate owoce z aromatycznymi igłami sosny i chwilę potem delektowałam się jednym z n... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)