przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:377/600)

Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym 154

Młode buraczki, podobnie jak szparagi, czy rabarbar to coś na co czekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na

Kulinarne Inspiracje
Guacamole 112

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Guacamole pasuje do wszystkich rodzajów potraw, zwłaszcza do grillowanych mięs. Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na …

My Blueberry Corner
Tzatziki 154

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …

My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 136

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …

My Blueberry Corner
Klopsiki w greckim stylu 112

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wołowina + kmin rzymski + czosnek, cebula i pomidory = zawsze udana potrawa. Taki zestaw zawładnie Waszymi kubeczkami smakowymi. Danie … Przeczytaj cały artykuł

My Blueberry Corner
Smażona wątróbka cielęca 120

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, …

My Blueberry Corner
Kacze nogi pieczone z jabłkami 113

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne, smaczne i wytworne danie. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole czy uroczystej kolacji. Przepis dostałam jakiś czas temu od …

My Blueberry Corner
Stek New York 164

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Stek New York robimy z rostbefu wołowego bez kości. Moje trzy sekrety idealnego steku wołowego to… Głównym sekretem dobrego steku

My Blueberry Corner
Gulasz wołowy 117

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to …

My Blueberry Corner
Karkówka duszona w maladze 133

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, niedrogie danie. Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy …

My Blueberry Corner
Ryba smażona w panierce panko 269

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch …

My Blueberry Corner
Udka kurczaka w za’atarze 178

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona …

My Blueberry Corner
Zielone naleśniki ziołowo – kokosowe 187

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na dzień świętego Patryka – patrona Irlandii chciałam przygotować zielone proste danie. Wpadłam na pomysł – zielone naleśniki, które można …

My Blueberry Corner
Cytrynowy kurczak 118

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kupiłam wiejskiego kurczaka. Różnił się od tego kupionego w supermarkecie – miał bardziej różowy kolor skóry i pachniał inaczej. Pomyślałam, …

My Blueberry Corner
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 269

Wiosna zagościła już chyba na dobre. Nie brak jednak chłodniejszych dni, a wtedy szukamy do zjedzenia czegoś solidniejszego, rozgrzewającego. Zupę gulaszową polecam każdemu, komu marzy się

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania