Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia BeatyDziś przedstawiam przepis kuchni regionalnej z książki nieodżałowanej Hanny Szymanderskiej „Kuchnia Polska”. Danie w oryginale nazywa się „rożki białostockie”, ja jednak zrobiłam
karmelowyOdkąd pamiętam zawsze lubiłam śledzie , nigdy nie zagłębiając się w ich wartości odżywcze. Najważniejszym argumentem dla mnie, przemawiającym za tym, aby w miarę często gościły na
mojewypiekiinietylkoSkładniki: udko z kurczaka marchewka, pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12
Gaździnka warzyZmodernizowana wersja dużo bardziej maślano-tłustego przepisu. Co jest najlepsze w tej propozycji obiadowej? Ryż! Ryż jest przepyszny, w zasadzie nie przypomina ryżu, bardziej kaszę, rozpływa
Malowane smakiemSezon szparagowy czas zacząć! A że szparagi kocham nie mniej niż czekoladę będzie ich w najbliższym czasie sporo ;) Dziś p roponuję p ełnowartościowe danie z
Pyry na GazNa warsztat bierzemy tofu przez jednych uwielbiane, przez innych nienawidzone, tak na prawdę jest produktem bardzo plastycznym, bo dobrze komponuje się niemal z każdym daniem dzięki
Taste Of My DayZupy to nasze dobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g
Taste Of My DayDziś z okazji zbliżającego się długiego weekendu będzie, krótko i na temat. Przedstawiam przepis na curry z soczewicą i papryką. Ja podaję go
Lubczyk i WaniliaDomowe mielone. Z ziemniaczanym puree, surówką z kiszonej kapusty lub buraczkami to nr. 1 w polskiej kuchni. Delektujemy się kuchniami świata, ale zawsze wracamy do tradycyjnej
Kuchnia BeatyNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Ostatnio pojawiła się na rynku botwinka, więc bez wahania kupiłam ją! Wymyśliłam danie obiadowe dość oryginalne - zapraszam na Tagliatelle w kremowym sosie
Ana Mari's worldCzasami mam ochotę na coś dobrego i ostrego. Moja propozycja na dziś to naleśniki po meksykańsku. Ciasto naleśnikowe zrobione z mąki kukurydzianej jest delikatne a w
paapilotkaaPljeskavica to popularna na całych Bałkanach nazwa dużego, płaskiego grillowanego kotleta mielonego. Odmian jest tyle ile państw w tym rejonie. Mój dzisiaj kotlet bardziej jest zbliżony
Bernika - moj kulinarny pamietnikRoladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki na ok. 8 sztuk. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 1 szklanka gorącej wody Przepis: Zmieszaj w
Emcia Pichci