Podobno dzieci lubią wyraźne smaki, a właściwie to nie "podobno" tylko NA PEWNO. Mój półtoraroczny Syn jest w stanie pochłonąć całą miseczkę zupy ogórkowej,a następnie
Kuchnia po mojemuChoć świr przygotowań do chrzcin w pełni (przynajmniej w mojej głowie), kochanego Syna nakarmić trzeba. Przedstawiam pomysł na danie, które nie wymaga : umiejętności kulinarnych, zasobnej
Kuchnia po mojemuW naszej ulubionej knajpce wietnamskiej każde z nas ma swoje ulubione dania. Mój Mąż zamawia(ł) zawsze "kurczaka specjalnego po chińsku", czyli kąski z piersi w
Kuchnia po mojemuKolejny letni długi weekend za nami. Straszne to jak czas szybko mija, a ten wolny to już szczególnie. Choćby człowiek się położył, patrzył w ścianę i
Kuchnia po mojemuPostanowiłam przedstawić dziś przepis na totalną klasykę w wykonaniu mojej kochanej Mamy, czyli indyczy udziec pieczony. Prawie każdy pobyt u Mamy jest okazją do przyrządzenia tego
Kuchnia po mojemuJesień to piękna pora roku choć niestety obfitująca w różnego rodzaju choróbska. Nawet gdy pogoda dopisuje bakterie i wirusy fruwają w powietrzu szukając tylko kogo się
Kuchnia po mojemuOdkąd przyrządziłam kiedyś kluski marchewkowe Mąż nie może się otrząsnąć ;) Oznacza to, że od tamtej chwili stał się wielkim amatorem pyz, uznając nawet ich "lepszość" nad
Kuchnia po mojemuRaz jeszcze powtórzę, że warto wzbogacać naszą dietę o ryby. Szczególnie teraz - zimą gdy odporność w cenie. A jak powszechnie wiadomo ryby, szczególnie morskie są doskonałym
Kuchnia po mojemuDziś przedstawię przepis na standardowe danie obiadowo - makaronowe. Makaron w sosie pomidorowym z ziołami. Nic prostszego i nic smaczniejszego. Smakuje z każdym rodzajem mięsa i makaronu
Kuchnia po mojemuMam dziś jadłowstręt. Może przez moje nieszczęsne spaghetti, które mi się nie udało tym razem. Pomyślicie - jak spaghetti może się nie udać. Otóż może - jeśli
Kuchnia po mojemuKolejny poniedziałek. Weekendowa rozpusta (w sensie kulinarnym oczywiście) za nami. Czas podjąć codzienne obowiązki i zapewnić najbliższym coś normalnego i zdrowego do jedzenia. W przypadku małych
Kuchnia po mojemuW myśl zasad zdrowego odżywiania na moim blogu pora na kolejną odsłonę ryby morskiej. Tym razem będzie to dorsz bałtycki w niekoniecznie zdrowym, ale jakże smacznym
Kuchnia po mojemuPstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy
Kuchnia po mojemuJak już dobrze wiecie - nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyniosłam tę naukę z domu rodzinnego, gdzie szanuje się każdą kromkę chleba. Czasem aż do przesady nie wyrzuca
Kuchnia po mojemuJakiś czas temu i to niekrótki pisałam o schabie środkowym w zastępstwie pstrąga . Pisałam o tym jak to się stało, że zdjęcia mi wyparowały. Okazało się
Kuchnia po mojemu