Kiedy ostatnio jedliście tosta lub zapiekankę? We Wrocławiu kultowe są Tosty U Witka Ja spróbuje zrobić takie w domu:D SKŁADNIKI: Chleb tostowy (nie krojony
MarciochaKucharzyPo trzygodzinnym poszukiwaniu grzybów w słynnych lasach chocianowskich wróciliśmy z 6 podgrzybkami :D Delikatnie ususzyliśmy grzybki w promieniach weekendowego słońca. Nic prócz sosiku dla dwóch osób
MarciochaKucharzyZielono mi... Zupa krem brokułowa z jajkiem i migdałami SKŁADNIKI: 1 brokuł 2 małe ziemniaki mała śmietana 18% serek topiony 2 jajka migdały sól, pieprz, łyżeczka
MarciochaKucharzyPijany kurczak SKŁADNIKI: cały kurczak pól litra piwa czosnek, sól, pieprz, papryka, lubczyk, inne ulubione przyprawy Oczyścić kurczaka. Następnie porządnie natrzeć solą, papryką, pieprzem oraz innymi
MarciochaKucharzyKupiliśmy eksperymentalnie papier ryżowy z sezamem... oryginalny, nigdzie nie znalazłam informacji jak go przygotować, więc zaczęłam go przyrządzać jak standardowy papier ryżowy.. nie wyszło, po
MarciochaKucharzyKolejne danie z cyklu jesienne nowalijki...coś na co czeka się cały rok :D Pierogi z dynią SKŁADNIKI: 1 nieduża dynia typu hokkaido 250g białego sera
MarciochaKucharzyIdealna zupa na rozpoczęcie pięknej złotej polskiej jesieni Kapuśniak SKŁADNIKI: 0,5 kg kiszonej kapusty żeberko wieprzowe (30 dag) 4 średnie ziemniaki 2 marchwie 1 pietruszka
MarciochaKucharzyTo danie chodziło za mną już od jakiegoś czasu Grecka Musaka SKŁADNIKI: 1 bakłażan 500g mięsa mielonego kilka ziemniaków koncentrat pomidorowy sos beszamelowy cebula, feta
MarciochaKucharzyTym razem nazbieraliśmy całe wiadro grzybów. Teraz trzeba je przetworzyć :D Tarta z grzybami SKŁADNIKI: miska grzybów (podgrzybki, maślaki) ser typu włoskiego cebula gotowe ciasto francuskie
MarciochaKucharzyUlubiona sałatka Wojtka ... robi się ją kilka minut, a takie daje szczęście :D SKŁADNIKI: sałata rukola ser gorgonzola 2 dojrzałe gruszki pistacje masło, oliwa czosnkowa, ocet
MarciochaKucharzyvar pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
MarciochaKucharzyvar pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
MarciochaKucharzyvar pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
MarciochaKucharzyKlasycznie i prosto. Spaghetti bolognese SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki oliwy 500 g mielonego mięsa 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 puszki
MarciochaKucharzyW piątek obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji przygotowałam Cannelloni z dynią i szpinakiem SKŁADNIKI: makaron Cannelloni dynia Hokkaido szpinak w liściach biały ser
MarciochaKucharzy