Kolejna propozycja na zbliżający się sezon szparagowy .Pyszna tarta z pomidorkami koktajlowymi ,szparagami i masą serowo jajeczną smakowała mojej rodzinie .Niewiele przy niej pracy ,a efekt
Ladylaura.Zapiekanka z mięsa mielonego to jedna z najpopularniejszych domowych potraw w angielskich i irlandzkich domach. Cottage Pie – czyli dosłownie „wiejska zapiekanka” powstała, jak
Poezja smakuZgodnie z zapowiedzią - przepis na spaghetii z klopsikami. Nie jest to szybki przepis, ale warto spróbować, a może nawet zjeść z jednego talerza, jak na
Kulinarne InspiracjeNie ma to jak przemiłe popołudnie w gronie przyjaciół. Zwłaszcza, kiedy mają dzieci w podobnym wieku do naszej pociechy:) Karolka i Antek zajęli się sobą - brykając
Kulinarne InspiracjeMimo ogromu przepisów, jakie oferuje internet nie mogę odmówić sobie przeglądania książek kulinarnych. Nie tylko tych z pięknymi zdjęciami (choć nie ukrywam, że te należą do
Kulinarne InspiracjePierogi uwielbiam! Najbardziej te z kapustą i grzybami oczywiście w wykonaniu mojej mamy. Co pewnie nikogo nie dziwi, bo większość z nas najbardziej lubi kuchnię mamy
Kulinarne InspiracjeSKŁADNIKI: 4 piersi z kurczaka 2 łyżki czerwonej słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka przyprawy do indyka 5
ClauditteMissCookingNa burgery ostatnio zapanowała moda. W moim mieście knajpek które serwują je w wersji slow mnoży sie jak grzyby po deszczu, a w każdej z nich
Lubczyk i WaniliaDzisiaj moja propozycja do pierogów na słodko. Jako że uwielbiam szarlotkę, jabłeczną tartę i wszystko z jabłkami posypanymi cynamonem przyszła kolej na dorzucenie ich także do
Lubczyk i Wanilia„ Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie
mojewypiekiinietylkoDziś przedstawiam przepis na królika wg mojej ukochanej Babci :) Przepis przekazany z ust do ust, podawany miarami "trochę", "na oko", "mniej więcej". Niektóre rzeczy pozmieniałam, część
My Culinary ArtMarchewka po koreańsku to pikantna surówka o mocnym aromacie czosnku i ziaren kolendry. Łączy w sobie smaki słone (sól i cebula) ze słodkimi (cukier i sezam
Trzeci talerzSKŁADNIKI: 2 garści ruccoli 2 garści świeżego szpinaku baby 5 pomidorków koktajlowych 1 duży pomidor 2 szalotki ser kozi (głównie do smaku) 1 łyżeczka nasion chia
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
ClauditteMissCookingŚwięta, święta i parę cm więcej w biodrach... znacie to? Przy świątecznym zamieszaniu (którego nie lubię) narzuciłam trochę zdrowych, lekkich i wolne (taaaa) posiłków, z jajkami
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!