przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:405/600)

Ratatouille wg. Magdy Gessler 321

Moja kulinarna biblioteczka powiększyła się ostatnio o parę nowych pozycji, między innymi o książkę „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Magda Gessler obok Gordona

Moja Delicja
Uszka z grzybami – najlepszy przepis na ciasto 168

U mnie w domu pachnie już świętami. Zapach gotowanych grzybów czy barszczu przyjemnie przypomina nam o tym. Uszka z grzybami to tylko jedna potrawa z wielu

Moja Delicja
Wigilijny kompot z suszu 156

Nigdy nie lubiłam kompotu z suszu. Do czasu, gdy spróbowałam Wigilijnego kompotu z suszu , robionego od lat w rodzinie mojego Męża. Kompot ten jest bardzo bogaty

Moja Delicja
Zupa misz-masz (z kalarepą, porem, boczniakami i zielonym groszkiem) 231

Zupa misz-masz... czyli trochę inna warzywna zupa. Składniki, można zmieniać według własnych preferencji. Można używać takich zamienników jak: kalarepa - cukinia, boczniaki - pieczarki, groszek - kukurydza itp

IMPRESJA SMAKU
Rybny przekładaniec 156

N ie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe i warto je jeść kilka razy w tygodniu, ale ryby to także znakomity środek upiększający. Za sprawą

SzczyptaSmaQ
Chaczapuri adżarskie 237

Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej szklanka ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżko oleju 150

Kulinarny Pamiętnik
Knedle Czeskie (knedliki) 590

Skład: 0,5 kg mąki krupczatki 2 jajka 300 ml mleka 20 g drożdży szczypta soli łyżka cukru Drożdże utrzeć z cukrem, dodać do ciepłego mleka

Konrad Gotuje
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 326

Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na

Konrad Gotuje
Kluski śląskie II 176

Dziś na blogu druga wersja tradycyjnych klusek śląskich. Poprzednią wersje robiłam bez jajka,  tutaj  znajdziecie przepis. Tak na prawdę trudno mi określić, która wersja

Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjna ziemniaczanka na zakwasie 188

Czas na tradycję - oto znana wszystkim, ale niekoniecznie często goszcząca na naszych stołach zupa - doskonała na zimowe dni, ale jej wyjątkowy smak wzbogacony zakwasem samodzielnie przyrządzonym

kgwjanczewo
Gruzińskie pierogi chinkali 400

Niedawno byłam w gruzińskiej restauracji wypróbować te znane pierożki metodą prób i błędów powstał ten o to przepis: Ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki ciepłej

Tanio szybko zdrowo
Pieczone pstrągi maślano- cytrynowe 225

Dziś piątek więc proponuję pyszną pieczoną rybkę. Nie jestem wielką fanką ryb, jednak pstrągi w tej wersji bardzo mi zasmakowały. Są szybkie i łatwe do przygotowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pstrąg pieczony z warzywami 185

Pstrąg jest rybą słodkowodną, żyjącą w zimnych, czystych, dobrze natlenionych, wartkich wodach. W środowisku naturalnym występuje w Ameryce Północnej, Europie i w Północnej części Azji. W

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję