zupa ogórkowa Pyszna lekko kwaskowa zupa, idealna o każdej porze roku. Składniki (na duży ok 5 litrowy garnek): kawałek kurczaka, kury/kość schabowa/żeberka wieprzowe
Kulinarnie z Polką na KresachDanie dla sportowców czy miłośników zdrowej kuchni! Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki z mąki gryczanej, podane z grubym plastrem awokado, ogórkiem zielonym, łososiem i
SMYKWKUCHNIWczoraj na 12.00 miałam gości wstałam o 11.00 . Konsternacja,co tu szybko zrobić.Planowany rosół poszedł w zapomnienie, bo wiadomo, porządny rosół powinien gotować się
pieprzny smaczekryż z jabłkami Pyszne sycące danie, w szczególności, najbardziej smakujące dzieciom. Składniki: 2 szklanki ryżu 4 szklanki wody 5 większych jabłek 3-4 łyżki masła szczypta
Kulinarnie z Polką na KresachPyszna, kremowa zupa serowa to idealne, szybkie danie. Nam smakowała bardzo, może zasmakuje również i Wam. Przepis znaleziony tutaj ( klik ) Składniki na 5 porcji
Smaczne ZdroweBardzo proste, szybkie i sycące danie. Z reguły podaję je z ryżem,ale dziś stwierdziłam że wykorzystam makaron. Bez kurczaka też jest bardzo dobre ;)
W kuchni bez szafekZa oknem chłodnawo, czyli na stole powinna sie pojawić rozgrzewająca i pożywna zupa. Moja ulubiona to zupa tajska. Uwielbiam ją w każdej wersji, a wariacji
Kulinarne przygody GatityKukurydzę odsączamy i przekładamy do naczynia, dodajemy ząbki czosnku oraz mleko. Składniki miksujemy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ziemniaki po ugotowaniu rozgniatamy widelcem i mieszamy z
Kredowe MenuDo potraw z makaronem czy ryżem, zawsze dobry - SOS SEROWY: 100-200 g sera pleśniowego łyżeczka masła odrobina białego, wytrawnego wina około 50ml 50ml śmietanki
Kuchnia BeatyKilka dni temu na Bemowie otworzono ciekawy sklep z warzywami i owocami, po opisie ich oferty wiedziałem, że muszę tam zajrzeć. Oprócz standardowych warzyw i owoców
Parowar FacetaSą mniej pracochłonne niż tradycyjne krokiety. Doskonała propozycja obiadowa. Można je podawać z barszczem czerwonym. Minusem krokietów zawijanych waflach jest to, iż najlepsze są zaraz po
Tradycyjna kuchnia KasiW przedwojennej książce kucharskiej Marii Disslowej natknęłam się na przepis na pierogi z pomarańczami. Kilka dni temu robiłam pierogi kresowe i zostało mi trochę ciasta, więc
Przepisy AleksandryW sezonie warzywa glazurowane przygotowuję często są fajnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Ponieważ trochę zatęskniłam za ich smakiem postanowiłam przygotować je z mrożonki- wyszły
Kuchnia BeatyBędziemy dziś lepić pierogi, wiecie już, że od momentu Krakowa jestem w tym mistrzem :-) Tyle co ja prób podjęłam, żeby w końcu osiągnąć cel...No ale
pieprzny smaczekRyba z piekarnika faszerowana pomidorami, pod przyjemnie chrupiącymi migdałami. Polecam :) Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 2 Składniki: 2 dorady (ok. 400 g), 4
SzczyptaSmaQ