przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:381/600)

Zupa z soczewicy 188

Zupa z soczewicy należy do jednych z najbardziej pożywnych zup. Jest bogatym źródłem białka, błonnika pokarmowego, żelaza i potasu - szczególnie polecana w diecie wegetarian. Niestety, soczewica

W kuchni Katie
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 213

Przy wyborze dań głównych można powiedzieć, że wymieniliśmy się z Mężem preferencjami. Tym razem on postawił na wołowinę, a ja na rybę. Oryginalny stek z wołowiny

Kuchnia po mojemu
Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym 139

Młode buraczki, podobnie jak szparagi, czy rabarbar to coś na co czekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na

Kulinarne Inspiracje
Guacamole 94

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Guacamole pasuje do wszystkich rodzajów potraw, zwłaszcza do grillowanych mięs. Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na …

My Blueberry Corner
Tzatziki 130

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …

My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 124

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …

My Blueberry Corner
Klopsiki w greckim stylu 94

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wołowina + kmin rzymski + czosnek, cebula i pomidory = zawsze udana potrawa. Taki zestaw zawładnie Waszymi kubeczkami smakowymi. Danie … Przeczytaj cały artykuł

My Blueberry Corner
Smażona wątróbka cielęca 107

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wątroba jest organem wewnętrznym zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny i należy do podrobów – jadalnych organów zwierzęcych. Wątroba zawiera białka, …

My Blueberry Corner
Kacze nogi pieczone z jabłkami 98

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne, smaczne i wytworne danie. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole czy uroczystej kolacji. Przepis dostałam jakiś czas temu od …

My Blueberry Corner
Stek New York 144

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Stek New York robimy z rostbefu wołowego bez kości. Moje trzy sekrety idealnego steku wołowego to… Głównym sekretem dobrego steku

My Blueberry Corner
Gulasz wołowy 97

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to …

My Blueberry Corner
Karkówka duszona w maladze 114

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, niedrogie danie. Nie wymaga dużo składników, ani uwagi a i tak smakuje bardzo dobrze. Jeśli nie zjecie wszystkiego, wystarczy …

My Blueberry Corner
Ryba smażona w panierce panko 241

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch …

My Blueberry Corner
Udka kurczaka w za’atarze 157

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dostałam oryginalną mieszankę przypraw za’atar. Znajomi przywieźli ją z Palestyny. Cieszy mnie, że wybrali właśnie taką pamiątkę – Robert, Iwona …

My Blueberry Corner
Zielone naleśniki ziołowo – kokosowe 168

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na dzień świętego Patryka – patrona Irlandii chciałam przygotować zielone proste danie. Wpadłam na pomysł – zielone naleśniki, które można …

My Blueberry Corner