Azjatycki Smok - Wołowina w sosie z trawy cytrynowej

Azjatycki Smok - Wołowina w sosie z trawy cytrynowej

Azjatycki Smok - Wołowina w sosie z trawy cytrynowej

Od dłuższego czasu miałam ochotę na jakąś azjatycką potrawę :D Niestety nie posiadam na stanie wszystkich potrzebnych orientalnych produktów, dlatego tym razem użyję sosu gotowego. Wołowina w sosie z trawy cytrynowej z ciemnym ryżem SKŁADNIKI: 500 g wołowiny pół opakowania mieszanki chińskiej (mrożone warzywa) gotowy saszetka sosu z trawy cytrynowej (Blue Dragon) sól, sos sojowy, sos piri piri 2 woreczki ryżu ciemnego ciemny sezam Wołowinę płuczemy i kroimy w cienkie paseczki, suszymy. Smażymy na na oleju prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sos sojowy, wołowina, ryż, warzywa, sezam, cytryna, sos do ryżu, obiad, ryż z warzywami, ryż po chińsku, ryż smażony

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję