Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym

Sezon w pełni, a u nas dopiero drugi raz... dziś klasycznie Białe szparagi na bekonie i jajku sadzonym SKŁADNIKI: pęczek białych szparagów 10 plastrów boczku 4 jajka masło bułka tarta sól, pieprz, cukier Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze z oprószone cukrem i solą . Boczek kroimy w plastry i prażymy na suchej patelni aż się zarumieni.  Szparagi podajemy z jajkiem sadzonym, natomiast szparagi okraszamy masełkiem z bułką tartą. Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, szparagi, boczek, bułki, obiad

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.